Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club puntloos uit Den Bosch!

De Castricumse Rugby Club heeft geen gevolg kunnen geven aan de overwinning van vorige week. Na een spannende wedstrijd op het kunstgras van de Dukes bleef de teller op 32 – 22 steken, de Castricummers puntloos achterlatend. Hilversum en Den Haag lieten op hun thuisbasis ook geen punten aan hun tegenstanders, ’t Gooi en Diok. In de Plate blijft Eemland winnen, dit keer ten koste van Waterland. Utrecht trof het niet en moest het thuisvoordeel en winst aan Amstelveen laten, Oemoemenoe verliest nipt van de Hookers in Hoek van Holland. De stand in de kampioenspoule is ongewijzigd, maar de Dukes kloppen luidruchtig op de deur van de Duinranders.

Cas vind haar draai in de tweede helft.

De Castricumse Rugby Club was extra vroeg in Den Bosch voor het treffen met de Dukes. Het vers aangelegde kunstgras, ziet er prachtig uit, heldergroen met knalwitte lijnen. Alvorens met de wedstrijd te beginnen, konden de mannen van Lister Kire en Rodney Hermans een beetje wennen aan de mengeling van gras/kunstgras. De Dukes kwamen het beste uit de startblokken en scoorden een snelle try, welke vlot werd beantwoord met een try van Mathijs Beentjes. De Dukes hadden het betere van het spel en bereikte voor de rust het bonuspunt voor vier tries. De gasten konden niet uit de voeten op het kunstgras, dat meer mogelijkheden bied voor het snelle voetenwerk, de line-outs liepen niet en hun aanvallen werden vaak gestopt door persoonlijke fouten of door de knappe tackles van de gastheren. Met de ruststand 24 – 5 op het scorebord moest de knop om. De Duinranders begonnen dan ook furieus aan het tweede deel, kregen meer grip om hun spel en de hoop kwam weer terug na tries van de ingevallen James Makea en Menno Rechsteiner. Rechsteiner benutte ook beide bonussen, waardoor de aansluiting weer werd gevonden. De druk werd verder opgevoerd, maar hierdoor werd het spel van de Castricummers rommelig. Dukes profiteerden hiervan en scoorden hun try, waardoor het verschil weer tien punten werd. In de finale minuten wisten zowel Cas RC als de Dukes een 3 punter te verzilveren, een penalty en een dropgoal, waardoor bij het eindsignaal de Castricumse Rugby Club met lege handen stond. Natuurlijk zijn er ook positieve punten te vermelden. De basis vijftien bestond uit veertien eigen kweek, hiervan stonden nog twaalf op het veld na het laatste fluitsignaal. Wedstrijden in de kampioenspoule zijn zeer leerzaam en de ups en downs horen daarbij.

Volgende week gaan de mannen van Cas RC op voor de thuiswedstrijd tegen de gedoodverfde opvolger van ’t Gooi, de Haagsche Rugby Club. Ook nu is de KO 15.00 uur.

Castricumse Rugby Club puntloos uit Den Bosch.docx

Advertentie