Persbericht Rugby Topsport Rotterdam Oktober 2021

Persbericht Rugby Topsport Rotterdam

Rotterdam, 8 oktober 2021

Succesvolle start rugby-seizoen van Rotterdamse clubs

De Rotterdamse rugbyclubs zijn succesvol begonnen aan het seizoen. De drie topclubs hebben hun eerste wedstrijden allemaal gewonnen waarbij alleen The Hookers uit Hoek van Holland éénmaal verloren hebben van The Dukes uit Den Bosch.

De Hoekse club speelt in de hoogste competitie en staat heel verdienstelijk in het zogenaamde “linker rijtje”. Onder leiding van de pas 31-jarige Belgische trainer Glen Vertongen heeft de club zich versterkt met een aantal buitenlandse spelers. Met klinkende winsten op Utrecht en Middelburg liggen The Hookers op koers om hun doelstelling dit seizoen, een plekje bij de top 8 van Nederland te behalen. The Hookers spelen de volgende wedstrijd uit tegen Groningen en zijn favoriet in de wedstrijd.

De Rotterdamse Rugby Club, onder leiding van Christiaan Ferreira, staat na overwinningen op Naarden en Breda en gelijkspel tegen Amsterdam op een uitstekende tweede plaats in de op één na hoogste rugby klasse. Doordat de wedstrijd tegen Amsterdam werd gestaakt door de scheidsrechter, vanwege wangedrag van de Amsterdamse coaches, moet de Rugbybond een uitspraak doen over de uitslag van deze wedstrijd en een sanctie voor de Amsterdamse club. Die beslissing kan de stand beïnvloeden. Komende wedstrijd is uit tegen het tweede team van de studenten uit Amsterdam.

De Rotterdamse studenten van RSRC spelen in de tweede klasse van de rugby-competitie. Met twee winstpartijen en één keer nipt verlies tegen Roosendaal is ook hun begin van het rugby seizoen uitstekend te noemen. De Haagse trainer Michiel Snijders heeft met zijn bekende aanpak de wind eronder bij de studenten en verwacht mag worden dat zij bovenaan zullen eindigen. Komende wedstrijd is tegen Nijmegen die één plaats onder de studenten op de ranglijst staat.

Rugby in Rotterdam is springlevend.

Advertentie