persbericht

KOM NAAR RUGBYCLUB EEMLAND VOOR EEN MIDDAG EUROPEES RUGBY TOPSPORT!

‘Rugby = Amersfoort’, herinnert u zich deze slogan uit 2015 nog? Deze tekst die tijdens de pauzes van de WK rugby in Engeland op televisie kwam, was een belofte die RC Eemland steeds verder inlost. Met een Heren 1 dat in de Ereklasse speelt – het hoogst haalbare in Nederland – jonge spelers die vanwege hun talent door buitenlandse clubs worden gevraagd en nu ook de Rugby Europe Super Cup op Amersfoortse grond, heeft RC Eemland Amersfoort op de (rugby)kaart gezet. Kom op 23 of 30 oktober naar de velden van RC Eemland om de Super Cup bij te wonen, waarbij het Nederlandse team Delta speelt tegen het The Lusitanos uit Portugal (23-10) en het Spaanse The Castilla y León Iberians (30-10).

Wat is de Super Cup?

De Super Cup is een nieuw initiatief van de Europese rugbybond, speciaal bedoeld voor opkomende rugbylanden. De zes beste landen van Europa – Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Frankrijk en Italië – hebben al jarenlang hun vermaarde Zeslandentoernooi, maar daar heeft Rugby Europe nu dus de Super Cup aan toe gevoegd: een toernooi voor acht topclubs uit zeven landen, waaronder Nederland.

Wat is het doel van de Super Cup?

De clubs mogen alleen spelers opstellen die jonger zijn dan 24 jaar. Het doel van het toernooi is dan ook om talenten langer aan hun land te binden. Zo kunnen zij zich op eigen bodem ontwikkelen op een niveau dat hoger is dan de nationale ereklasse. Daarmee zorgt de Super Cup voor een kwaliteitsimpuls aan het rugbyspel in deze opkomende landen. Bovendien biedt het toernooi voor talenten een mooie tussenstap van het jeugdteam naar het nationale team.

Wie doet mee voor Nederland?

Nederland doet mee met Delta, een speciaal door Rugby Nederland opgezet team met de beste talenten van het land, met Skynet Worldwide Express als sponsor. Waarom de naam Delta? Ook de Deltawerken laten niets door… Delta heeft bewezen zijn naam waar te maken. Tijdens de eerste thuiswedstrijd op 18 september, versloeg Delta The Brussels Devils met 34-13.

Hoe zit de Super Cup in elkaar?

De Super Cup is een toernooi met een voorronde, twee halve finales en een finale. De voorronde ging in september in Amersfoort van start en wordt gespeeld over zes ronden, met drie thuis- en drie uitwedstrijden verdeeld over twee poules. In april 2022 vinden de halve finales plaats, waarna in mei 2022 na de finale de kampioen wordt gekroond. In de oostelijke poule spelen de Russische topclubs Enisey-STM en Lokomotiv Penza, The Black Lion uit Georgië en The Tel Aviv Heat uit Israël. In de westelijke poule speelt Delta thuis- en uitwedstrijden tegen The Brussels Devils uit België, The Lusitanos uit Portugal en The Castilla y León Iberians uit Spanje.

Hoe zien de thuiswedstrijden van Delta eruit?

RC Eemland host nog twee thuiswedstrijden van Delta: op 23 oktober (The Lusitanos uit Portugal) en 30 oktober (The Castilla y León Iberians uit Spanje). Voor, tijdens en de Super Cup match is er voor alle bezoekers veel gezelligs te beleven om het veld heen. Zo wordt de Super Cup een leuke dag uit voor de hele familie! Of kom naar de VIP tent en maak onder het genot van onbeperkt eten en drinken kennis met deze fantastische sport.

Wedstrijdschema Super Cup

DELTA v Lusitanos
za. 23-okt-2021 15:30 – 18:30

Kick off 15:30

DELTA v. C&L Iberians
za. 30-okt-2021 15:00 – 18:30

Kick off 15:00

Toegang en kaarten

De Amersfoortse club Rugby Club Eemland is host van de Super Cup, met SkyNet Worldwide Express als hoofdsponsor. Kaarten bestellen kan hier.

Adres

RC Eemland

Barchman Wuytierslaan 95

3891 AB Amersfoort

(parkeren, zie plattegrond)

Meer informatie

Informatie Rugby Nederland

Video Super Cup Europe

Informatie op website RC Eemland

Advertentie