Persbericht Rugby Topsport Rotterdam September 2021

Persbericht Rugby Topsport Rotterdam

Rotterdam 13 september 2021

Rugbycompetitie eindelijk weer van start
Door: Matthijs Goes

In het weekend van 11 en 12 september is de rugbycompetitie weer opgestart na een extreem lange ‘winterstop’. Als gevolg van de coronapandemie was het ruim een jaar niet of nauwelijks mogelijk om rugby te spelen. De sport met de ovale bal is niet te spelen zonder contact met de medespelers. Een scrum of line out met anderhalve meter afstand is niet voor te stellen.

Nu het grootste gedeelte van de Nederlanders beschermd is door het vaccin, kan er weer gespeeld worden. De Stichting Rugby Topsport Rotterdam is blij dat ook de 800 spelers in de regio groot Rotterdam weer allemaal kunnen spelen.

De eerste teams van de regioclubs staan te springen om weer een bal te mogen gooien. In de ereklasse begonnen de Hookers afgelopen zaterdag goed met een klinkende overwinningen op de Utrechtse Rugbyclub. In de eerste klasse speelt de Rotterdamse Rugbyclub aanstaande zondag om 15 uur thuis tegen RC ‘t Gooi. In de derde klasse starten de Rotterdamse Studenten dan om 15 uur uit tegen the Dukes in Den Bosch.

Naast de eerste teams komen ook de jeugdteams, de damesteams en de veteranenteams weer op het veld. De hele competitieagenda is te vinden op www.rugby.nl

Momenteel zijn er in de regio Rotterdam 800 rugbyspelers lid van een van de clubs. De ambitie is om dat in een aantal jaar te laten groeien naar minimaal 2.000 spelers. Dat is een van de speerpunten voor de stichting Rugby Topsport Rotterdam (RTR)

RTR bouwt daarom aan een structuur waarmee ze de lokale clubs kunnen ondersteunen op organisatorisch en financieel vlak. Het moet de steunpilaar worden voor nieuwe rugbyclubs en de turbo voor bestaande clubs. Het centrale woord voor de regio moet “beter” worden. Betere begeleiding van de jeugd, betere opleidingen voor scheidsrechters (in rugbytaal referees), betere financiële ondersteuning voor de clubs en natuurlijk betere spelers voor de regio.

Om dit te bereiken is de stichting in gesprek met verschillende ondernemingen en ondernemers uit de regio. Met hun steun moet de regio Rotterdam het voorbeeld voor de rugbysport in Nederland worden.

Advertentie