Persbericht van RC Eemland:

NEDERLAND NEEMT DEEL AAN RUGBY EUROPE SUPER CUP 2021-2022

Rugby Europe start een nieuwe competitie: de Rugby Europe Super Cup. Een Europese topcompetitie bedoeld voor de Tier 2-landen, met om te beginnen 8 teams. Nederland heeft zich geselecteerd en zal met team Delta deelnemen aan deze cup. Een unieke kans voor jonge talentvolle spelers om op dit niveau te spelen en ervaring op te doen, met zicht op het wereldkampioenschap 2027. De Amersfoortse rugbyclub RC Eemland is host van de Super Cup.

Wat is de Super Cup?

De Super Cup is een nieuw initiatief van de Europese rugbybond, speciaal bedoeld voor opkomende rugbylanden. De zes beste landen van Europa – Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Frankrijk en Italië – hebben al jarenlang hun vermaarde Zeslandentoernooi, maar daar voegt Rugby Europe nu dus de Super Cup aan toe: een toernooi voor acht topclubs uit zeven landen, waaronder Nederland.

Wat is het doel van de Super Cup?

De clubs mogen alleen spelers opstellen die jonger zijn dan 24 jaar. Het doel van het toernooi is dan ook om talenten langer aan hun land te binden. Zo kunnen zij zich op eigen bodem ontwikkelen op een niveau dat hoger is dan de nationale ereklasse. Daarmee zorgt de Super Cup voor een kwaliteitsimpuls aan het rugbyspel in deze opkomende landen. Bovendien biedt het toernooi voor talenten een mooie tussenstap van het jeugdteam naar het nationale team.

Wie doet mee voor Nederland?

Nederland doet mee met Delta, een speciaal door Rugby Nederland opgezet team met de beste talenten van het land, met Skynet Worldwide Express als sponsor. Waarom die naam Delta? Ook de Deltawerken laten niets door…

Hoe zit de Super Cup in elkaar?

De Super Cup is een toernooi met een voorronde, twee halve finales en een finale. De voorronde gaat in september in Amersfoort van start en wordt gespeeld over zes ronden, met drie thuis- en drie uitwedstrijden verdeeld over twee poules. In april 2022 vinden de halve finales plaats, waarna in mei 2022 na de finale de kampioen wordt gekroond. In de oostelijke poule spelen de Russische topclubs Enisey-STM en Lokomotiv Penza, The Black Lion uit Georgië en The Tel Aviv Heat uit Israël. In de westelijke poule speelt Delta thuis- en uitwedstrijden tegen The Brussels Devils uit België, The Lusitanos uit Portugal en The Castilla y León Iberians uit Spanje.

Hoe gaan de drie thuiswedstrijden van Delta eruitzien?

De drie thuiswedstrijden van Delta worden op 18 september, 23 oktober en 30 oktober gespeeld op het veld van Rugby Club Eemland in Amersfoort. Vooraf zijn er meer rugbywedstrijden en voor, tijdens en na de match is er voor alle bezoekers veel gezelligs te beleven om het veld heen. Zo wordt de Super Cup een leuke dag uit voor de hele familie!

Wedstrijdschema Super Cup

DELTA v Brussels Devils
za. 18-sep-2021 15:30 – 20:30

Kick off 15:30

DELTA v Lusitanos
za. 23-okt-2021 15:30 – 18:30

Kick off 15:30

DELTA v. C&L Iberians
za. 30-okt-2021 15:00 – 18:30

Kick off 15:00

Toegang en kaarten

De Amersfoortse club Rugby Club Eemland is host van de Super Cup, met SkyNet Worldwide Express als hoofdsponsor. Kaarten bestellen kan hier.

Adres

RC Eemland

Barchman Wuytierslaan 95

3891 AB Amersfoort

(parkeren, zie plattegrond)

Meer informatie

Informatie Rugby Nederland

Video Super Cup Europe

Informatie op website RC Eemland

Pers bericht Delta.pdf

Advertentie