Ingezonden door Odd-Balls:
Kollektief Odd-Balls presenteert Bier, Bloed & Modder, eerste rugbyfanzine een feit

Vandaag is het eerste nummer van Bier, Bloed & Modder uitgekomen. Met de ondertitel ‘een rugby fanzine’ brengt het redaktiekollektief ‘The Odd-Balls’ een onafhankelijk periodiek uit in de beste tradities van het aloude clubblad. Een zwart-wit schotschrift gevuld met nostalgische verhalen, vage foto’s aangevuld met vaste rubrieken als film- en boektips en rugbytattoos. Maar er is ook plaats voor recente ontwikkelingen in de sterkst groeiende teamsport.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan oud-International Jan Schaap. Schaap speelde jarenlang voor HRC en was Hooker in het seizoen 1978 – 1979 waarover het eerste artikel gaat, ‘Het andere seizoen zonder kampioen’.

De komende dagen krijgt elke rugbyclub in Nederland drie exemplaren van Bier, Bloed & Modder toegezonden. Wilt U zelf één van de eerste 500 handgenummerde exemplaren bemachtigen dan hoeft U alleen maar een enveloppe met een briefje met uw naam en adres vergezeld van twee postzegels op te sturen aan het redactieadres: Bernhardstraat 46, 3248 AD Melissant.

Bier, Bloed & Modder is met name bedoeld om op papier te lezen, vandaar dat elke uitgave ook in een handig document is af te laden om zelf uit te draaien. Via www.bierbloedenmodder.nl wordt zelfs de mogelijkheid geboden om een abonnement te nemen. Voor de verstokte digitale lezers is ook een onlinedocument beschikbaar.
De redactie hoopt met Bier, Bloed & Modder een steentje bij te dragen aan de beleving van rugby in deze zware tijden van kunstgras en corona. Wij roepen alle liefhebbers van het ovalen monster op om hun verhalen en foto’s te delen met rugby Nederland in het nieuwste rugbyfanzine.

The Odd-Balls wensen U veel leesplezier.

P.S. Er is een beperkt aantal papieren exemplaren beschikbaar dus wees er snel bij!

Advertentie