Ingezonden door Rob Koelewijn:
Regio jeugd vermaakt zich bij The Bassets met het Nederlands team

Het Nederlands rugby team zit midden in een interland periode, waarbij ze twee keer vol aan de bak moeten. Vorige week speelden ze in Amsterdam tegen de Oekraïne en wonnen die wedstrijd met 64-8. Volgende week speelt Nederland in en tegen aartsrivaal Duitsland. Tussen deze twee wedstrijden was er door de bondscoach een trainingsweekend gepland. Alle internationaals kwamen hiervoor naar The Bassets in Sassenheim. Op de prachtige accommodatie waar alles voor handen is, konden de Oranjehemden naar hartenlust de laatste speldiscipline `s doornemen en de punten op de i zetten. Voor de inwendige mens werd door de altijd behulpzame Bassets vrijwilligers verse en gezonde maaltijden gekookt. Voor al deze warme gastvrijheid wilden Oranje graag iets in Sassenheim terug doen. Voor alle jeugd van rugby Nederland werd op diezelfde zaterdag een clinic op topniveau georganiseerd. Daar hadden veel jonge spelers wel oren naar en waren massaal op de uitnodiging afgekomen. Ruim 150 kinderen van o.a. Rugby Club Delft en Alphen aan de Rijn, HRC, Diok en uit Noordwijk Invictus, wilden graag hun helden ontmoeten en training van hun krijgen. Er werd begonnen met een gezamenlijke warming-up om daarna op positiespel te trainen. Er werd afgesloten met kleine wedstrijdjes. Moe en voldaan konden de jonge spelers op handtekeningen gaan jagen en werden er foto’s geschoten en selfies gemaakt en natuurlijk een groepfoto van alle rugby vriendjes en vriendinnetjes samen met het Nederlands team die daarbij veel succes werden gewenst in en tegen Duitsland.

Advertentie