Ingezonden door Rob Koelewijn, foto Robert Balkestein:
Bassets Babes sportploeg van het jaar

Het vrouwenrugby team is in de Gemeente Teylingen uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Zij waren met de korfballers van TOP en Judoploeg Bollenstreek genomineerd. Op vrijdag 8 maart jl. zou wethouder Bas Brekelmans de winnaar bekend maken. In een tot de nok toe gezellig gevulde sporthal Dekker was de spanning even voor acht uur te snijden. Toen de winnaar bekend werd sprongen The Bassets Babes een gat in de lucht. Zij ontvingen de prijs omdat zij vorig seizoen twee landstitels binnen harkte. Zij wonnen in een zinderende finale de landstitel en enkele weken later de snelle variant op het 15-tal rugby de Nationale 7-ens. Het behalen van beide titels werd nu bekroont met de prijs "Gemeente Teylingen sportploeg van het jaar". Boegbeeld Kelly van Harskamp nam met een vleugje emotie de prijs in ontvangst. Zij vond buiten alle Internationale prijzen die zij persoonlijk en met het Nationale team had gewonnen het landskampioenschap met haar Bassets het allermooiste en de kroon op haar rugby carrière.

Advertentie