Ingezonden door Michiel Smit, foto Kevin Scott:

Winterkampioen!

ARC overwintert ongeslagen na aantrekkelijke derby

Voordat de teams uit de eerste klasse met vakantie mochten stond er nog één aantrekkelijk affiche op het programma: concurrent en metropool-genoot AAC kwam op bezoek. De nr. 3 van de competitie had twee weken terug overtuigend gewonnen van nr. 2 RC Eemland en was erop gebrand zich voor de 17-44 nederlaag uit de eerste speelronde te revancheren. Tegelijkertijd was het voor de Amstelveense RC cruciaal om met een winst de voorsprong op Eemland, AAC en URC (4e plek) te behouden. Het beloofde een uitermate spannende rugbymiddag te worden!

In de eerste helft bleek al dat die belofte zou worden vervuld: hoewel Amstelveen het betere spel had en de bezoekers al vroeg onder druk zette, was het moeilijk om momentum te creëren. Na een snelle tegenaanval wist AAC op voorsprong te komen, 0-5. ARC wist echter terug te komen op 5-5. Na een slijtageslag in het 22-metergebied van de Amsterdammers wist ARC er geen tweede try uit te slepen; wel een gescoorde penalty, ruststand 8-5.

Na de rust besloot ARC de tactiek aan te passen. Door korter te spelen en geduldiger om te gaan met het balbezit wisten ze snelheid te creëren en de tegenstander uit te putten. Hierdoor ontstond meer ruimte in de verdediging waardoor het veldoverwicht dit keer wél werd omgezet in punten: de thuisploeg kon twee keer scoren om de stand op 20-5 te brengen. Nadat AAC terugkwam met een try lachte ARC het laatst door met hun vierde try het bonuspunt veilig te stellen. Eindstand 27-10.

Een zeer goed resultaat voor Amstelveen, dat zijn record-winstreeks voortzet met de elfde overwinning op rij! Volgend kalenderjaar op 14 januari gaan de heren in het blauw-donkerblauw-wit bij hekkensluiter Breda op zoek naar de twaalfde overwinning. Fijne feestdagen!

Advertentie