Ingezonden door Michiel Smit, foto Kevin Scott:Dik verTIENd: Amstelveen 1 schrijft geschiedenis

Zondag 26 november heeft het eerste team van de Amstelveense Rugby Club in Den Bosch met ruime cijfers weten te winnen van RC the Dukes. Hiermee boekte de Amstelveense Rugby Club hun 10e overwinning op rij in de Eerste Klasse, een unicum voor de club uit Amstelveen. Door de overwinning heeft ARC na tien competitieronden een voorsprong van tien punten op de nummer 2.
Met een bus vol supporters vertrokken de spelers zondagochtend naar Den Bosch en waren, ondanks een onvolledige selectie, vastberaden om te winnen. Al vanaf de eerste minuten nam de Amstelveense ploeg de overhand. Door sterk verdedigende acties van ARC kreeg de thuisploeg weinig ruimte in de aanval en kwam ARC al snel in balbezit. De eerste try volgde niet veel later. Buiten wat disciplinaire en slordigheidsfoutjes van Amstelveen, veranderde dit wedstrijdbeeld niet. Ook niet toen de ploeg door vele blessures de laatste 10 minuten met een man minder moest spelen. ARC wist een comfortabele overwinning te boeken met als eindscore 0-54.
Over twee weken vindt de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie plaats. Tegenstander is dan Ascrum 2 uit Amsterdam. Het eerste team van Amstelveen krijgt dan de kans ongeslagen uit de eerste helft van de competitie te komen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de de Gerrit Dekker-cup die dezelfde dag wordt gespeeld tussen de Amstelveen Wanderers en de Amsterdam Academicals. Een mooie wedstrijd om de Maestro te eren. De wedstrijd begint om 12:30 bij de Amstelveense Rugby Club.

Advertentie