Ingezonden door Barry Vliek, foto’s Dennis van de Sande​:
Rugby Heren 15s winnen ook tweede wedstrijd in de Rugby Europe Trophy Poule

De tweede interland van de Heren 15s in de Rugby Europe Trophy Poule 2017-2018 is winnend afgesloten met een 27-30 overwinning op Zwitserland. Oranje neemt hierdoor 4 wedstrijdpunten mee naar huis en staat nu bovenaan in de poule. Tevens stijgt Oranje twee plaatsen op de wereld ranking en staan nu op een 26ste plek.

Er werd verwacht dat het een fysiek zware wedstrijd zou worden. De Zwitsers hebben enkele grote sterke mannen in de voorwaartsen en maken hier graag gebruik van. Middels kort fasespel probeerden de Zwitserse mannen meters te maken. Slordige fouten en sterk verdedigen van Nederland weerhield Zwitserland van punten. Het was het Nederlands team die in de eerste helft domineerde op ieder facet van het spel. Nederland had ook het meeste balbezit en wist hier meerdere malen uit te profiteren met tries van wingers Sep Visser (2) en Pieter Mol. Flyhalf Liam McBride kickte 100% tussen de palen en stond het na 40 minuten speeltijd 8-24 in het voordeel van Oranje.

Waar Oranje in de eerste helft nog op alle fronten domineerde, zo waren het de Zwitsers die in de tweede helft de overhand namen. De Zwitserse mannen kwamen steeds meer in de wedstrijd en resulteerde in meerdere tries voor Zwitserland. Zo werd het in de laatste 10 minuten nog erg spannend. Door twee benutte penalty’s van Liam wisten de Heren 15s uiteindelijk de winst toch veilig te stellen. Eindstand 27-30 voor de Oranje mannen!

Bondscoach Gareth Gilbert over de wedstrijd: “Ik ben enorm blij met het resultaat. Het is altijd moeilijk om zo kort op elkaar twee uit interlands te spelen. Het team toonde karakter door vast te houden aan de overwinning. In de eerste helft speelde we erg goed rugby maar hadden we meer punten moeten scoren. In de tweede helft verloren we onze vorm en begonnen tackles te missen. Dit gaf Zwitserland momentum in de wedstrijd. We gaan met de overwinning naar huis en ben ik erg trots op het team en de staf voor al het harde werken dat zij er de afgelopen vijf weken in hebben gestoken.”

De derde interland in de Rugby Europe Trophy Poule spelen de Oranje mannen tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 10 februari 2018 in Lissabon. Deze wedstrijd zou wel eens kunnen bepalen wie als eerste in de poule eindigt.

Advertentie