Ingezonden door Barry Vliek, foto’s Dennis van de Sande:
Rugby Heren 15s winnen overtuigend van Moldavië in de Rugby Europe Trophy Poule

De eerste interland van de Heren 15s in de Rugby Europe Trophy Poule 2017-2018 is zeer overtuigend afgesloten met een 7-59 overwinning op Moldavië. Oranje neemt hierdoor de maximale 5 wedstrijdpunten mee naar huis. Door deze winst stijgen de Heren 15s naar een 28ste plek op de wereld ranking en staan nu boven rugby landen als Kenia en Brazilië.

Op alle fronten wisten de Nederlandse mannen Moldavië te overtreffen. Het spel van Moldavië was, zoals verwacht, vooral op de grote en sterke voorwaartsen gericht. Maar door een zeer solide verdediging wisten de Oranje mannen iedere aanval van Moldavië te stoppen.

Daarentegen konden de Oranje mannen wel de gaten vinden. De backs van Nederland vonden elkaar moeiteloos en uit iedere aanval kwam dreiging naar voren. Moldavië had hier geen antwoord op en konden slechts toezien hoe de Oranje mannen in totaal 9 tries scoorden.

Alle 23 meegereisde spelers kregen van bondscoach Gareth Gilbert speelminuten. Voor twee van deze spelers, Jake Ashby en Reinier Pieters, was dit hun eerste optreden bij de nationale heren selectie en hebben hiermee officieel hun eerste cap verdiend (Cap is een metafoor voor een speler die uitgekomen is voor zijn land in een officiële interland wedstrijd).

De tries kwamen op naam van Siem Noorman (hattrick), Sep Visser (2), Josh Gascoigne (2), Liam McBride en Amir Rademaker. Daarnaast was Liam McBride goed voor 14 extra punten tussen de palen.

Bondscoach Gareth Gilbert over de wedstrijd: “Ik ben enorm blij met het resultaat en erg trots op het team en de staf. We speelden een zeer vermakelijk spel en hebben enkele fantastische team tries gescoord. Het is een super start en ben ook erg trots op de twee nieuwe caps van Jake Ashby en Reinier Pieters.”

Volgende week spelen de Oranje mannen tegen Zwitserland en willen deze lijn dan uiteraard doorzetten. De wedstrijd in en tegen Zwitserland wordt gespeeld op zaterdag 18 november, kick-off 15:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via de livestream op rugbyeurope.tv.

Advertentie