Ingezonden door Michiel Smit, foto Kevin Scott:

ARC1 wint overtuigend van RRC1

Zondag 12 november stond de achtste speelronde van de Eerste Klasse voor de boeg. Na een week rust gehad te hebben, was het aan de mannen van ARC om hun winning-streak te vervolgen. En met succes, want de wedstrijd werd ruim gewonnen met 58-3 van de Rotterdamse Rugby Club.

De spelers van Amstelveen wisten dat het nog wel eens een lastige wedstrijd kon worden tegen RRC, dat vorig jaar bijna wist te promoveren. Aan het begin van de wedstrijd stond ARC dan ook volop onder druk van de aanval en verdediging van RRC. Toch was het Amstelveen die de eerste punten op het scorebord zette. Niet lang daarna kwam Rotterdam terug met een benutte penaltykick. Dit zouden hun laatste punten van de wedstrijd zijn, welke vanaf nu volledig werd gedirigeerd door Amstelveen. In de eerste helft kwam zij al op een comfortabele voorsprong, die nog verder werd uitgebouwd in de tweede helft. Eindstand 58-3.

Het eerste team van de Amstelveense Rugby Club heeft nu 8 van de 8 competitiewedstrijden gewonnen. Volgende week probeert zij deze lijn voort te zetten tegen RC Delft 1.

Advertentie