ZEEBRUGGE – Op het strand van Zeebrugge wordt een tweede editie van het Internationaal Rugbytornooi georganiseerd. De wedstrijd past in een Europese rugbycompetitie.

Het Zeebrugse strand zal tijdens het laatste weekend van juni helemaal in het teken staan van rugby. ‘Op het strand aan het evenementenstrand zullen acht rugbyterreinen worden geplaatst en een arena met tribunes. Er komt hier ook een gezellig rugbydorp’, zegt de Brugse schepen van Sport Annick Lambrecht (SP.A). ‘Een kleine duizend supporters zullen de rugbyspelers kunnen aanmoedigen.’

Scholenkamp

Strandrugby is aan een opmars bezig en krijgt een steeds prominentere plaats naast de bekendere beachvolley en -voetbal. Om ook de jeugd warm te maken voor rugby zullen de secundaire scholen uit de regio het tegen elkaar opnemen op vrijdag 28 juni.

Het tornooi past in een vierdelige Europese wedstrijd. De eerste manche van het internationaal tornooi vindt plaats in het weekend van 21 juni in het Franse Marseille. Daarna strijkt het gezelschap neer in Zeebrugge om het tweede luik af te werken tijdens het weekend van 29 en 30 juni. Op 13 juli is het rugbygezelschap te gast in het Portugese Figueira en de finale wordt gespeeld op 20 en 21 juli in het Italiaans Lignano. Aan het sportief gebeuren nemen zowel heren- als damesploegen deel. Voor ons neemt de Brugse Rugby Club deel aan de internationale wedstrijden. ‘Voorlopig zijn er al 75?ploegen ingeschreven voor het tornooi’, zegt organisator Piet Perneel. ‘Om de wedstrijden aantrekkelijk te maken, telt elke ploeg vijf spelers. Er moet gescoord worden binnen de tien minuten. De Vlaamse Rugby Bond helpt ons met de organisatie.

via Strand Zeebrugge krijgt rugbydorp voor tornooi (Brugge) – Het Nieuwsblad.

Advertentie