Ingezonden door Michiel Smit, foto Nick Gale:
ARC1 wint overtuigend van USRS

Na de monsterscore van vorige week tegen Breda(102-3) stond voor de Amstelveense Rugbyclub(ARC) deze zondag een uitwedstrijd tegen de Utrechtse studenten op het programma. Op papier zou deze tegenstander niet al te grote problemen moeten opleveren voor ARC.

Onder een heerlijk najaarszonnetje was het even na half drie tijd voor de kick off. Amstelveen trok meteen ten aanval en zette de Utrechtse verdediging onder druk. Vrijwel de hele wedstrijd speelde zich af op de helft van de tegenstander. Na een goed opgezette maul uit de line out was het Brent die na een minuut of tien de eerste try drukte. Voor de rust volgden er nog tries van benjamin Elmer, Aaron en Sebastiaan. Met twee benutte conversies leidde dit tot een ruststand van 24-0.
Al snel na de pauze zorgde Niels voor de 29-0. Daarna stokte de Amstelveense machine even en slopen er wat slordigheden in het spel en maakten sommige spelers zich schuldig aan teveel gallery play. Maar toen bij de tegenstanders de krachten begonnen weg te vloeien pakte het conditioneel sterke ARC de draad weer op. Tries van de onstuitbare Thomas(2 keer), Jasper en good old Will, zorgden voor een eindstand van 53-0.
Volgende week is er geen competitie en kan de ploeg zich opmaken voor 8 oktober, de Super Sunday. Dan treft ARC het eveneens nog ongeslagen Utrecht (burgers) thuis. Daar mag zeker meer tegenstand van worden verwacht. De week erna volgt de altijd lastige uitwedstrijd tegen Groningen. Dat is een mooie opmaat voor de topper tegen medetitelkandidaat Eemland thuis op 22 oktober.

Advertentie