Ingezonden door Simone de Bruin:
URC dames overtuigen in stadsderby

Het is al jaren een een heikel punt, die wedstrijd tegen stadsgenoot RUS. Nog nooit eerder heeft URC aan de langste eind getrokken, want telkens gingen de studenten er met de overwinning vandoor. Ook vorige maand nog greep URC net mis met een stand van 19-22. Deze zondag gaat de geschiedenis in als hét keerpunt: URC heeft met vier try’s tegen één, duidelijk laten zien wat ze waard zijn.

Met een lang preseason, oefenwedstrijden en looptrainingen begon URC fit aan het rugbyseizoen en deze wedstrijd betaalde dat zich uit. URC was duidelijk het fittere team; ze speelden gestructureerd en waren ‘aan’ vanaf de eerste minuut. Met snel spel en goede calls zetten ze de studenten op hun eigen veld al snel op twee try’s achterstand. Na de rust kwam er nog eenmaal dreiging van een vermoeid RUS toen een behendige dame dwars door de slapende verdediging heen liep, maar over het algemeen had URC de wedstrijd onder controle. De wedstrijd eindigde in 26-7 en een luidkeels ‘Als ik boven op de Dom sta‘. Behalve een ontzettend trotse URC captain, Mathilde Twelkemeijer, die na de wedstrijd al snel te horen was bij RTV Utrecht, had ook coach Reinier Laurijsen alleen maar positieve woorden over voor de URC dames. Tevreden sloot hij zijn speech af met de woorden: "(…) maar ik wist al van tevoren dat jullie gingen winnen."

Met deze winst staan de dames van URC bovenaan hun poule in de ereklasse. Een mooie prestatie van een team wat vorig seizoen opnieuw moest beginnen met bouwen. RUS mag het aanstaande zondag opnemen tegen Waterland en URC zal het thuis opnemen tegen grote concurrent Delft.

Advertentie