Ingezonden door Barry Vliek:
Bondscoach Gareth Gilbert maakt trainingselectie bekend van de Heren 15s en Heren NL-A

Vandaag heeft bondscoach Gareth Gilbert de eerste selectie bekend gemaakt van de potentiële Heren 15s en Heren NL-A spelers in aanloop naar de interlands van seizoen 2017-2018. In totaal zijn er 64 spelers geselecteerd.

Er is gekozen voor een brede selectie aan spelers. Het uitgangspunt voor de eerste selectie was de toevoeging van talenten die doorstromen vanuit de pathway. Er loopt veel talent op de Nederlandse velden en blijkt ook wel uit de hoeveelheid gekozen spelers. Door stroomlijning van de pathway naar de top krijgen de jonge spelers de kans om door te groeien naar het eerste team en daarmee op een hoger niveau te spelen. In totaal zijn er 7 U20 spelers geselecteerd die week in week uit hebben laten zien dat ze kunnen meekomen op dit niveau. Allen zijn zeer getalenteerde individuen en wij zijn er van overtuigd dat sommige van hen ook hun debuut zullen gaan maken dit seizoen voor de Heren 15s. Vorig jaar waren er al 14 nieuwe caps (een Cap is een metafoor voor een speler die uitgekomen is voor zijn land in een officiële interland wedstrijd), We verwachten dat dit seizoen er dus ook weer enkele nieuwe caps bij gaan komen. Bondscoach Gareth Gilbert over de selectie: “Ik ben er van overtuigd dat we resultaten zullen gaan bereiken omdat de pathway naar de top het type spelers levert die we nodig hebben om te performen op dit niveau. De groei aan jonge spelers die doorkomen zorgt ook voor meer diepte in het team en creëert mogelijkheden voor spelers om internationaal niveau rugby ervaring op te doen. Ik ben zeer verheugd om alle nieuwe spelers te verwelkomen in het team en kijk erg uit naar aankomend seizoen en onderdeel te zijn van een fantastisch groep van spelers en stafleden.”

Het aankomend seizoen zal een zwaar seizoen worden. We beginnen het seizoen met 3 uitwedstrijden tegen, op papier, de sterkste tegenstanders in poule namelijk Moldavië, Zwitserland en Portugal. In de tweede helft van het seizoen spelen we de thuiswedstrijden tegen Polen en Tsjechië. Wegens gebrek aan tijd en het feit dat veel van onze beste spelers in het buitenland spelen is het aantal oefenwedstrijden voorafgaand aan de interlands gelimiteerd. Dit maakt de voorbereiding

Het speelschema voor de Heren 15s seizoen 2017-2018:

11 november 2017 Moldavië – Nederland

18 november 2017 Zwitserland – Nederland

10 februari 2018 Portugal – Nederland

3 maart 2018 Nederland – Polen

17 maart 2018 Nederland – Tsjechië

Dit seizoen is het captainschap in handen van Dirk Danen. We zijn erg trots dat we zo een zeer sterke leider hebben die altijd alles geeft op het veld en letterlijk zijn lichaam opoffert voor het team.

De eerste oefenwedstrijd van seizoen 2017-2018 wordt gehouden op 4 november tussen de Heren 15s en de NL Heren-A. De wedstrijd vindt plaats in het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam.

Bijlage Selectie HXV & NL-A_def.pdf

Advertentie