Ingezonden door Rob Koelewijn:

Coach Bassets vrouwenteam verlengt contract

De Engelse Katie Turnbull heeft haar verbintenis aan het vrouwen rugby team van The Bassets met enthousiasme verlengd. Als trainster kwam zij vorig jaar uit Engeland over om hier de voltallige vrouwenselectie onder haar hoede te nemen. Dit team, ook wel bekend als Bassets Babes, ging onder haar leiding met sprongen vooruit. Dit seizoen zijn er grote stappen gemaakt, zo stelde ze. Heel de club is in beweging maar behoud wel zijn identiteit. Daar houdt ze van en wil de groei ook van dichtbij meemaken en deel van zijn. Haar team is een belangrijke factor binnen The Bassets dat merkt ze aan alles. De weg die het team is ingeslagen is naar ieders tevredenheid. Door de inbreng van jeugdig talent en speelsters met ervaring wil zij volgend seizoen doorstoten op landelijk top niveau, daar heeft Turnbull alle vertrouwen in, zeker al kijkt ze met een schuin oog naar de jeugd. Gwen van Beusekom, de spreekbuis van alle speelsters, zegt dat iedereen zeer blij is dat Turnbull zich zeker nog een seizoen aan The Bassets verbind en met haar ambities is zij het zeker eens. Alleen de breedte van het team baart haar zorgen. Ze zijn daarom in heel de regio naarstig op zoek naar meiden die hun team komen versterken. Turnbull zal de nieuwe speelsters met open armen ontvangen. Als de groep groot genoeg is kan er misschien wel een gooi gedaan worden naar de landstitel. Alle meiden en vrouwen zijn volgens Beusekom meer dan welkom bij The Bassets.

Advertentie