Ingezonden door Simone de Bruin:
Eerste beachrugbytoernooi voor niet-rugbyers een grote hit!

Zondag 11 juni was een bewolkte dag voor Utrecht, maar dat maakte de heren en dames bij de eerste editie van Beach Rugby Utrecht niet uit. De wedstrijden speelden zich immers indoor op het beachveld bij The Sport Box af. Het toernooi, dat zich richt op niet-rugbyers, was een immens succes zegt organisator Simone de Bruin: “Het is fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme en energie de spelers op het veld staan. Mensen die nog nooit een rugbybal hebben vastgepakt en nu passen, duiken en tackelen alsof ze dit regelmatig doen!”

Het toernooi is eigenlijk gericht op niet-rugbyers, maar gedurende de dag kwamen steeds meer rugbyers kijken naar de prestaties van de teams en ook zij moesten er toch echt aan geloven…ze kregen al snel een speelshirtje toegeworpen en stonden daarna in hun spijkerbroek mee te ballen! De Bruin: “De saamhorigheid was enorm hoog en teams met weinig wissels werden binnen no-time aangevuld. Ik denk dat sommige enthousiastelingen wel met drie of vier teams hebben meegespeeld!”

Het toernooi een mooie kans voor niet-rugbyers of beginnende rugbyteams. Mensen krijgen immers de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sport, die anders zo ruw lijkt, maar voornamelijk erg technisch is. Bij de heren heeft uiteindelijk het Duitse ‘Ball Crushers’ gewonnen en bij de dames ging het sterke ‘Klaverjasvereniging Van De Kaart’ met de hoofdprijs naar huis. De Bruin: “Eigenlijk zijn er op dit toernooi geen verliezers, want iedereen heeft vandaag óf hun eerste tackle gemaakt, hun eerste try gedrukt of misschien zelfs iemand even lekker aan de kant gebeukt. Dat mág je in de meeste sporten niet, en dat maakt juist rugby zo tof!”

Er was schepijs van de nieuw opgerichte ijssalon Merel’s Ijs ener werden buiten overheerlijke hamburgers gebakken, dus ook de inwendige mens had niet te klagen. En mocht je ondanks de gruwelijke acties op het veld, halverwege de dag in slaap zijn gesukkeld, werd je wel goed wakker geschud tijdens de Haka workshop van de Authentic Haka Experience.

Het blijkt een zeer geslaagde eerste editie van Beach Rugby Utrecht. Als we verschillende spelers mogen geloven, was de organisatie sterk en heerste er een goede sfeer. De Bruin zelf besluit: “Ik heb al de eerste mondelinge toezeggingen voor een editie van volgend jaar. Het is mijn droom het toernooi op Neude te organiseren om heel Utrecht kennis te laten maken met de sport, maar dat is een flinke kluif aan sponsoring en zien we in 2018 wel weer. Voor nu ben ik intens tevreden.”

Advertentie