Ingezonden door Frank Klokkers, foto’s Damiaan Zwietering:
Scoren voor KiKa

Recordopbrengst voor goede doel na geslaagd lustrum-toernooi!

Rugby voor het goede doel op Hemelvaartsdag bij de Amstelveense Rugby Club, het begint langzamerhand een traditie te worden. Voor de lustrum-editie van dit toernooi waren vele jonge spelers weer afgereisd naar het zonovergoten Amstelveen om te genieten van een mooie rugby-dag.

Dit jaar werd op de vooravond van het toernooi zelfs nog een clinic gegeven door het team van Susies Saloon, een invitatie-team met spelers van nationale teams van rugby-grootmachten Nieuw Zeeland en Fiji (Olympisch Kampioen Rugby Sevens), die in het land waren voor het grote Amsterdam Sevens toernooi dat van 26-28 mei gehouden werd. De opbrengsten van deze clinic (1200 euro!) zijn volledig bijgeteld bij de opbrengsten van het ARC-KiKa toernooi.

Voor deze vijfde editie van het ARC KiKa Rugby Toernooi hadden zich in totaal 48 jeugdteams in verschillende leeftijdsklassen aangemeld. Naast de Turven, Benjamins, Mini’s, Cubs en Junioren (5 t/m 16 jaar) konden dit jaar voor het eerst ook de Colts (17 t/m 19 jaar) deelnemen. Op zes velden namen de teams uit diverse streken o.a. Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Castricum, Alkmaar, Rotterdam, Naarden en Breda het tegen elkaar en de teams van thuisclub ARC op.

Het toernooi opende met een kort welkomstwoord door wedstrijdleider Gerben Ouwens, waarna de kersverse voorzitter van ARC Michelle Borm de aftrap voor de eerste wedstrijd nam. Kort daarna startten op alle velden de wedstrijden, met KiKa bij voorbaat als grote winnaar.

Zoals ook tijdens de voorgaande jaren was ARC goed voorbereid om ruim 1.000 mensen – spelers, ouders, vrienden – een mooie dag te bezorgen. Zelfs aan de gratis zonnebrandcreme voor diegenen die hun eigen flesje waren vergeten was gedacht! En insmeren was nodig, want de zon brandde hard! Ondanks het warme weer werd er fanatiek maar sportief gestreden om de winst.

Het toernooi besloot in de – nog steeds zonnige – namiddag met de prijsuitreiking voor de spelers en de trekking van de loterij voor het goede doel. Zo was het 5e ARC KiKa Rugby toernooi uiteindelijk goed voor een recordopbrengst van € 6.627,50 met dank aan het Susies-team, alle deelnemende teams, bezoekers, referees, donateurs, fysiotherapeuten, artsen en alle vrijwilligers!

Tot volgend jaar Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018!

Advertentie