Ingezonden door Michiel Smit, foto Michiel Smit:

Zuid Afrikaan Deon du Plessis nieuwe hoofdcoach ARC

Het bestuur en de TC van ARC zijn verheugd mee te kunnen delen dat het is gelukt een nieuwe hoofdcoach aan te trekken. Dit in de persoon van Deon du Plessis. Deon de Plessis heeft een Zuid afrikaans paspoort en is afkomstig uit een plattelands dorpje gelegen op 200 km van Johannesburg. Hij begint vanaf 1 augustus a.s. aan een nieuw ‘avontuur’ bij Amstelveen.

Deon du Plessis heeft een breed arbeidsverleden. Hij heeft na zijn dienstplicht vervuld te hebben, zijn een Honours degree in Educational Management, Systems andLaw behaald. Hij is veertien jaar docent geweest en heeft hij in verschillende managementposities bekleed. In 2004 is hij als verzekeringsadviseur gaan werken en heeft in die branche meerdere succesvolle bedrijven opgezet.

Tijdens dit drukke bestaan is hij zijn favoriete sport rugby nooit uit het oog verloren. Al vanaf zijn vijfde is hij hier actief mee bezig geweest, is getraind door de beste coaches en heeft veel wedstrijden op topniveau gespeeld.
Naast zijn spelervaring neemt hij veel trainer/coaching ervaring mee naar Amstelveen. Hij heeft tijdens zijn studie en werk als docent alle mogelijke opleidingen voor trainer/coaches en scheidsrechters gevolgd. In aansluiting daarop is hij ruim dertig jaar werkzaam geweest als coach van Universiteits- en clubteams. Hij is onder andere jarenlang betrokken geweest bij de Leopard Rugby Union Club.

In 2016 heeft hij vanwege de aanhoudende gevaarlijke en gewelddadige situaties in Zuid-Afrika besloten zijn aandelen in zijn bedrijf te verkopen en met zijn vrouw en dochter naar Nederland te verhuizen. Na een jaar bij Rugbyclub Zaandijk als trainer werkzaam te zijn geweest, komt hij nu de Amstelveense Rugby Club versterken. Zijn ambitie is om nauw samen te werken met alle trainers en coaches bij ARC en de club naar een nieuw ‘level’ te brengen. Zijn filosofie is simpel :“Train hard and play easy!”.Zijn oproep naar alle spelers van de club:train door in de zomerperiode en zorg dat je superfit en gedisciplineerd aan het nieuwe seizoen begint.

De Amstelveense Rugby Club gaat met vol vertrouwen de samenwerking met Deon du Plessis aan en kijkt uit naar een super seizoen 2017-2018.

Advertentie