Ingezonden door Barry Vliek:
Finalisten Lotto Rugby Ereklasse Kampioenschappen op 13 en 20 mei bekend

Zaterdag 13 mei is de Lotto Ereklasse Dames finale. De competitie was tot op de laatste minuut spannend en pas na de laatste speelronde zijn de finalisten bekend. Het landskampioenschap zal gaan tussen de AAC Dames en Rugby Club Delft. Afgelopen zondag in de reguliere competitie stonden beide teams nog tegenover elkaar. RC Delft moest deze wedstrijd winnen om in de finale te komen, dit ging ten koste van Rugbyclub Utrechtse Studenten. Door een 15-12 overwinning op AAC plaatse RC Delft zich voor de finale, een unicum voor de club. In de reguliere competitie hebben de dames elkaar nog twee keer eerder getroffen. Beide teams wonnen toen de thuiswedstrijd. De dames van AAC stonden wel de gehele reguliere competitie aan kop en zijn er op gebrand om er met de titel vandoor te gaan.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 13 mei om 15:30 uur op het Nationaal Training Centrum in Amsterdam. Voorafgaand aan deze wedstrijd worden meerdere nationale jeugdfinales gespeeld.

De finale van de Lotto Ereklasse Heren wordt op zaterdag 20 mei gespeeld. De finale wordt een Gooi’s onderonsje tussen Rugby Club Hilversum en Rugby Club ’t Gooi. In de Lotto Kampioenspoule kwamen de teams elkaar twee keer eerder tegen. Beide teams verloren toen de thuiswedstrijd dus Het belooft een zeer spannende strijd te worden. Rugby Club Hilversum is de regerend landskampioen door vorig jaar overtuigend te winnen van RC The Dukes. Seizoen 2012-2013 was het laatste jaar dat RC ’t Gooi zich mocht kronen tot nationaal kampioen Ereklasse. Beide teams zijn tevens hofleverancier van de Oranje Heren XV selectie met spelers zoals Rik Roovers, Dirk Danen, Sep Visser en Storm Carrol spelende voor RC Hilversum en spelers als Hugo Langelaan, Robin Verbakel, Robin Kok en Vincent Wright uitkomend voor RC ‘t Gooi.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 mei om 15:00 uur op het Nationaal Training Centrum in Amsterdam. Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt om 11:00 uur gestreden om de Bekerfinale van de tweede en derde klasse tussen RCC Bekaro en Castricumse Rugby Club 3. Om 13:00 uur is de finale van de Lotto Nationale Plate tussen LRC DIOK en RC The Dukes.

Advertentie