Ingezonden door Michiel Smit, foto Kevin Scott: ARC1 na turbulent seizoen van Ere- naar Eerste Klasse

Zaterdag was de dag des oordeels aangebroken voor het eerste team van de Amstelveense Rugby Club. Zij speelde hun laatste wedstrijd uit tegen Ascrum. Bij winst zou zij zeker zijn van de nacompetitie. Echter, bij verlies moest zij vrezen voor degradatie. Dit laatste heeft zich voorgedaan. Ondanks de krachten en inspanningen van de mannen van het eerste team welke zich openbaarden in een overtuigende eerste helft, heeft ARC1 geen winst weten te behalen (32-22). Een kleine honderd kilometer verderop speelde de andere degradatiekandidaat RC The Hookers tegen Plate finalist RC The Dukes. Deze sensationele pot eindigde in een winst voor RC The Hookers (31-32). Hierdoor maakt zij aanspraak op de nacompetitie, ten koste van de Amstelveense Rugby Club. Dit betekent eveneens dat ARC1 na een turbulent seizoen aan het kortste eind trekt en degradeert uit de Ereklasse. Volgend jaar speelt ARC1 dus voor het eerst in zes jaar weer in de Eerste Klasse.
Ondanks de degradatie blijft het bestuur van de Amstelveense Rugby Club achter het eerste team staan. De club is trots op het jonge team dat zich ondanks tegenslagen kranig heeft geweerd in de Ereklasse.
Vanaf volgend jaar zal de club aan een nieuw ARC1 moeten bouwen en gaan strijden voor promotie. De aanstelling van een nieuwe hoofdcoach is in volle gang en een groot groeiende jeugd met veel potentie is in opkomst. Dit biedt veel perspectief voor de toekomst.
De Amstelveense Rugby Club bestaat nu 54 jaar en heeft met de heren ruim 45 jaar in de Ereklasse gespeeld. We zijn dus voornemens snel terug te keren. Zoals een wijs man ooit zei: “De grootste glorie in het leven is niet nooit vallen, maar weer opstaan elke keer dat we vallen.”

Advertentie