Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK aan kop na zege op Dukes (8-3)

DIOK kan terugkijken op een feestelijk verjaardagsweekend waarin het niet alleen de 46e verjaardag van de club vierde, maar ook een knappe overwinning boekte op koploper The Dukes. In de eerste helft deden de ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder en nam DIOK via een rake penalty van Leon Koenen een kleine 3-0 voorsprong. Na rust scoorde captain Ross Bennie Coulson de enige try van de wedstrijd. Dat bleek voldoende voor de winst, want de Dukes konden alleen vanuit een penalty iets terug doen. Eindstand: 8-3.

DIOK begon sterk aan de wedstrijd en leek na 5 minuten al de eerste vijfpunter binnen te hebben, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog en dus werd die try niet gegeven. Nog geen minuut later kwam DIOK alsnog op een 3-0 voorsprong toen Leon Koenen vlak voor de palen mocht aanleggen voor een penalty wegens offside. De Bosschenaren konden daar in de eerste helft weinig tegenover stellen; zij toonden zich in balbezit erg slordig. DIOK verdedigde bovendien agressief en wist zo succesvol haar eigen tryline te verdedigen. Toen een speler van de Dukes ook nog eens recht voor de neus van de scheidsrechter een grove shoulder charge uitdeelde en hij met rood naar de kant moest, kreeg DIOK met een man meer op het veld iets meer lucht.

Toch had DIOK in de tweede helft de grootste moeite om het overwicht in punten uit te drukken. Een serie rucks op de tryline leverde na een slordige knock-on nog geen try op. Pas in de slotfase was het captain Ross-Bennie Coulson die vanuit een vergelijkbare situatie de bal dan toch over de lijn kon drukken. Met nog 6 minuten op de klok en een 8-0 voorsprong leek de overwinning binnen. En zo geschiedde, want al mochten de Dukes in de slotminuut vanuit een penalty nog wel de nul van het scorebord af schieten, het lukte hen niet meer om die achterstand goed te maken. Eindstand: 8-3.

Door deze knappe overwinning springt DIOK over de Dukes heen op de ranglijst en gaat het fier aan kop in de Nationale Plate poule. DIOK zal die positie de komende wedstrijden vast willen houden, maar dan zal wel gewonnen moeten worden van de Hookers die op zaterdag 15 april de volgende tegenstander zijn.

Advertentie