Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

Rustpauze doet DIOK goed (7-36)

De afgelopen maand lag de Nationale Plate competitie even stil in verband met twee interlands van het Nederlands rugbyteam. Die rust heeft DIOK duidelijk goed gedaan, want uit tegen Amstelveen boekte DIOK een lekkere overwinning. In de eerste helft kwam DIOK nog wat moeizaam uit de startblokken en kon het nog niet echt loskomen van de tegenstander: 7-12. De tweede helft verliep met nog vier try’s voor DIOK beduidend soepeler, met een keurige 7-36 eindstand als gevolg. Een lekker resultaat dat DIOK goed kan gebruiken in de aanloop naar de topper tegen de Dukes volgende week.

De eerste helft begon nog wat roestig voor DIOK, niet gek na 4 weken zonder wedstrijd. Toch was het DIOK dat na ruim 20 minuten als eerste wist te scoren via prop Richard Manley. Amstelveen maakte even later gelijk, maar de try van wing Fabio Bouriche zorgde ervoor dat DIOK met een 7-12 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft kwam DIOK beter op dreef. Er waren mooie breaks van de DIOK backs te bewonderen, maar ook de voorwaartsen wisten de nodige meters te maken met goede support en strakke offloads. DIOK scoorde in totaal nog 4 try’s; met één beauty waarvan de voorbereiding al ver op eigen helft startte. Het was center Stefan Noort die vanuit een line-out in de eigen 22m aan een run tot ver op de helft van de tegenstander begon. Zijn offload kon maar net gevangen worden door Alex Barnas, die doorstoomde tot de tryline. Zijn poging werd nog gestopt, maar de DIOK-support was er snel bij om het karwei af te maken. Ook captain Ross Bennie Coulson en fly-half Mees van Oord wisten te scoren en zo stond er bij het laatste fluitsignaal een overtuigende 7-36 eindstand op het bord.

Door de zege van zaterdag staat DIOK inmiddels in punten gelijk met The Dukes uit ’s-Hertogenbosch, die volgende week op bezoek komen. Pas dan zal duidelijk worden wie van de twee de koppositie in de Nationale Plate poule over zal nemen. Geen makkelijke opgave voor DIOK, want in de uitwedstrijd werd nog met 19-7 verloren. Voor eigen publiek hoopt DIOK het een stuk beter te doen, helemaal nu het team weer een beetje op sterkte begint te komen en de zieken- en afwezigenboeg langzaamaan leeg begint te stromen.

Advertentie