Ingezonden door Michiel Smit, foto Henk de Best:

Een bitterzoet weekeinde voor ARC


Het afgelopen weekend is bitterzoet geëindigd voor ARC. Aan de ene kant heeft de jeugd dit weekend veel successen weten te boeken. Aan de andere kant hebben de senioren hun harde inspanning niet om kunnen toveren in een winst. ARC 1, de All Blues en de ARC Wanderers hebben alle drie aan het kortste eind getrokken.

ARC 1 – RC Waterland 1

De spelers van ARC 1 betraden onder luid gejuich van de ARC Wanderers het veld. De ARC Wanderers hadden net een wedstrijd gespeeld tegen een gastteam uit Japan, welke zij net aan verloren hadden met 25-27. Dit zou ook de eindstand worden in de wedstrijd tussen ARC en Waterland.

Amstelveen begon goed aan de wedstrijd en wist van veel disciplinaire fouten van Waterland te profiteren. Al snel stond ARC door twee benutte penalties van Luke Breen voor met 6-0, wie zijn 100% penalty record nog de rest van de wedstrijd in stand hield. Waterland herstelde zich daar waar Amstelveen juist zijn focus verloor en kwamen zo snel terug. Twee tries van Waterland en drie penalties van Amstelveen later stond het vlak voor rust 15-17. Hierna volgde een mooi fasespel van ARC welk resulteerde in een goed uitgespeelde try door Craig Brent. Ruststand 22-17.

In de tweede helft liep het scoreverloop iets stroever. In de eerste paar minuten wist Waterland te scoren waardoor zij een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong stonden. Het was pas tegen het einde van de wedstrijd dat Amstelveen de leiding pakte door een benutte penalty. Stand 25-24. Met nog enkele minuten spelen te gaan was de spanning te voelen. Het lukte ARC niet om stand te houden. In de slotfase kreeg zij nog een penalty tegen welke goed werd benut door Waterland. Eindstand 25-27.

Door dit verlies is ARC 1 op de laatste plek in de competitie komen te staan. Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op de planning en hebben de mannen tijd om zich te herstellen en klaar te maken voor de wedstrijd tegen The Dukes op 15 april.

Advertentie