Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK toont veerkracht tegen Waterland (27-27)

DIOK speelde dit weekend in Purmerend wat je noemt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had DIOK niks in te brengen en moest het lijdzaam toezien hoe het op een ruime 24-8 achterstand kwam. In het restant van de wedstrijd waren de rollen juist omgekeerd; DIOK had ineens het beste van het spel en vocht zich knap terug tot een 27-27 gelijkspel. Een gekke uitslag, maar ook wel passend bij het spelverloop.

De eerste helft wil iedereen bij DIOK eigenlijk zo snel mogelijk vergeten. Behalve een vroege dropgoal van Leon Koenen en een try van David Niggebrugge op slag van rust had DIOK simpelweg weinig in te brengen. Waterland scoorde juist heel makkelijk en had voor rust al 4 try’s en 2 conversies te pakken. Met een 24-8 achterstand bij rust zag het er dan kook slecht uit voor DIOK.

DIOK bleef echter vechten en kreeg gaandeweg die tweede helft weer meer geloof in eigen kunnen. Via een try van Frank Nijenhuis kwam DIOK al iets dichterbij voordat het Waterland vanuit een penalty toch weer zag uitlopen. Een geconverteerde try van Stefan Noort bracht DIOK met nog 10 minuten op de klok terug tot op zeven punten waarna Leon Koenen in de slotminuten DIOK eindelijk op gelijke hoogte bracht met Waterland: 27-27. Meer zat er niet in, maar na zo’n matige eerste helft mag DIOK trots zijn dat het in de tweede helft zoveel veerkracht toonde. Een gelijkspel was vandaag het hoogst haalbare. Zo blijft DIOK in ieder geval in het spoor van koploper Dukes.

Tijdens de komende interlandperiode kan de DIOK-selectie hard aan de slag. Pas op zaterdag 25 maart wordt de eerstvolgende wedstrijd gespeeld, in en tegen Amstelveen.

Advertentie