Ingezonden door Michiel Smit:Prachtig rugby weekend bij ARC

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017 was het druk bij de Amstelveense Rugby Club. Niet alleen speelden veel Amstelveense teams thuis, maar vond ook de start van de Six Nations plaats op het grote scherm in het clubhuis. Na vele successen op het veld kon er nog tot in de late uurtjes genoten worden van het internationale rugby in een gevuld clubhuis.

ARC 1 – RC the Hookers, een solide overwinning

De hoofdmacht van ARC speelde tegen RC The Hookers uit Hoek van Holland. ARC speelde een prima wedstrijd en beide teams gaven met aantrekkelijk veldspel het publiek waar voor hun geld. De voorwaartsen van ARC waren overheersend in de scrums en line-outs. Daarnaast had ARC een goed defensief antwoord op de aanvallen van de zware voorwaartsen van The Hookers en speelde ARC gecontroleerd zodat weinig onnodige overtredingen werden gemaakt. De vechtlust, concentratie en de focus resulteerde in een solide 4 punten overwinning. Eindstand: ARC- RC The Hookers 21-11.
In de openingsfase werden the Hookers direct zwaar onder druk gezet met een salvo van ARC aanvallen. Na tien minuten bezweek de defensie van the Hookers na twee gewonnen line-outs en een gewonnen scrum. Craig Brent voltooide een aantal fases door zich tussen de verdedigers van the Hookers door te wurmen, de try-line te passeren en het ovaal te drukken. Dit moment is prachtig in beeld gebracht door sportfotograaf Kevin Scott. LINK. Center Luke Breen benutte de conversie: 7-0.
In de volgende fase van de wedstrijd hielden ARC en The Hookers elkaar in evenwicht. De wedstrijd was hard en er werd op het scherpst van de snede geknokt om elke meter terreinwinst. Door een benutte penalty kick aan beide kanten stond er na een kwartier spelen een 10-3 stand op het scorebord. ARC werkte hard en creëerde mogelijkheden. Field captain Oliver Callaghan en scrum captain Jim Boelrijk slaagde er net niet in om vanuit gewonnen 5 yards scrums te scoren. De verdediging van The Hookers piepte en kraakte maar hield stand.
Na 30 minuten spelen verdiende ARC vanuit een scrumsituatie een penalty kick. Luke Breen bleef op 100%: 13-3. Ook the Hookers benutte 5 minuten later een penalty kick 13-6.
In de laatste fase van de 1e helft was er een goed uitgespeelde actie van het ARC team die uitstekend werd afgemaakt door Sebastiaan Brom. Ook deze try is prachtig vastgelegd door Kevin Scott. LINK

Half- time score: 18-6.

De tweede helft bleef spannend. The Hookers gaven niet op, brachten een aantal wissels in het veld en vielen de try-line van ARC met harde fysieke acties aan. ARC verdedigde sterk en kon de marge vergroten (10e minuut) via een penalty kick voor de palen: 21-6.
Daarna controleerde ARC de wedstrijd. The Hookers bleven strijden maar liepen daarmee wel tegen twee gele kaarten op. Ze dwongen ARC tot een uiterste krachtinspanning om de wedstrijd onder controle te houden en slaagde er nog wel in kort voor tijd hun enige try van de wedstrijd te scoren. Eindstand 21-11.
Met deze overwinning klimt ARC naar de vierde plek in de Ereklasse plate competitie.
Volgende week ligt de uitdaging erin om de RC the Dukes op hun eigen veld in Den Bosch te verslaan. De onderlinge krachtsverschillen tussen de teams in de plate-competitie zijn klein. Dit is een garantie voor spannende wedstrijden. Supporters zijn van harte welkom om volgende week zaterdag (11-2) mee te reizen met de spelersbus.

ARC weekendverslag.docx

Advertentie