Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK met de schrik vrij tegen Ascrum

DIOK is dit weekend tegen de studenten van Ascrum met de schrik vrijgekomen. In een zeer spannende wedstrijd, waarin het stuivertje wisselen was om de voorsprong, wist DIOK in de slotfase toch nog de overwinning binnen te slepen. Nadat het voor rust een snelle 0-12 achterstand had weten om te buigen naar 17-12, keek DIOK diep in de tweede helft weer tegen een 25-27 achterstand aan. Gelegenheids fly-half Mees van Oord werd de held van de dag door vijf minuten voor tijd de beslissende try te scoren. Toen DIOK in de slotseconden ook nog recht voor de palen een penalty kreeg, was het gat onoverbrugbaar geworden en ging de winst met 35-27 alsnog naar DIOK. De opluchting was groot, want deze wedstrijd had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen.

DIOK liet zich in de openingsfase overrompelen door de tegenstander en voor iedereen bij DIOK goed en wel wakker was, stond er al een 0-12 achterstand op het scorebord. Pas na 18 minuten kon DIOK iets terugdoen. De drive die DIOK vanuit de line-out op 5meter wilde opzetten werd vroeg gestoord, maar vanuit de tweede fase kon captain Ross Bennie Coulson zich toch langs een paar tegenstanders beuken: 5-12. De conversie eindigde op de paal, maar toch putte DIOK vertrouwen uit deze score. Even later was het weer raak: Nick Gordijn was als de kippen bij de bal toen deze vanuit een scrum van de tegenstander slordig achter een medespeler gegooid werd. DIOK verplaatste het spel naar links en daar wist prop Robin Moenen knap door een tackel heen te breken voordat hij de bal achter het krijt wist te drukken. De hoek voor de conversie was lastig, maar Benjamin Garcia kickte hem toch raak: 12-12. Wing Mike van der Vlist bracht DIOK tien minuten voor de rust eindelijk op voorsprong na een prachtige break langs de zijlijn. De wanhoopstackle van zijn tegenstander leverde ook nog een gele kaart op en dus stond DIOK ineens met een speler meer binnen de lijnen. DIOK wist daar helaas niet van te profiteren en zo bleef de score tot de rust nog steeds 17-12 in het voordeel van DIOK.

De tweede helft begon min of meer hetzelfde als de eerste helft met een snelle try voor de bezoekers. Vanuit een snel genomen penalty wist Ascrum een vrije man op de wing te vinden: 17-17. DIOK nam vanuit een rake penalty van Benjamin Garcia toch weer een voorsprong, maar enkele minuten later schoot ook Ascrum een penalty raak en was het weer gelijk: 20-20. Met nog 25 minuten te spelen pakte Ascrum brutaal de leiding. Vanuit een lineout voor Ascrum in de 22 meter volgde een aantal snelle rucks, waarna Mike van der Vlist zich aan de zijlijn liet foppen door zijn tegenstander. Omdat ook de lastige conversie raak ging, keek DIOK weer tegen een achterstand aan: 20-27. Een rommelige fase volgde, waarin DIOK gretig op zoek ging naar de aansluitingstry. In hun enthousiasme gingen de spelers alleen wel erg onnauwkeurig om met het balbezit met vele knock-ons en verloren ballen in contact tot gevolg.

Met een gelukje kwam DIOK vlak voor tijd toch weer dichterbij. Stefan Noort kon profiteren van de chargedown van Fabio Bouriche op een kick van Ascrum en zo werd het 25-27. Nog steeds niet genoeg voor de winst en dus bleef DIOK alle risico nemen. Vanuit een penalty en serie pick-and-go’s naderde DIOK wederom de tryline. De bal werd de lijn ingespeeld en in plaats van door te passen gaf Mees van Oord de perfecte dummy alvorens zelf onder een paar tegenstanders door te duiken; try! Wat een opluchting! Met een conversie erbij was het 2 minuten voor tijd ineens 32-27 voor DIOK. Toen DIOK even later recht voor de palen ook nog een penalty mee kreeg vanwege crossing, schoot Benjamin Garcia DIOK buiten bereik van Ascrum: 35-27. Een zwaarbevochten overwinning die maar moeizaam tot stand kwam. Voor de bloeddruk van het thuispubliek is het te hopen dat het volgende week wat makkelijker gaat als de Hookers op bezoek komen.

Advertentie