Ingezonden door Jerry Timmerman, geschreven door Sietse Manning:
Rugby Club Groningen verliest in Amersfoort

Groningen 1 weet uit niet te winnen van Eemland 1. Zij verliezen met 32-7.

Na een sterke start van de Groningse heren zijn het de mannen uit Amersfoort die via een counter attack weten te scoren. Al snel volgt een tweede try voor de thuisploeg, en na een raak geschoten conversie staat de score op 12-0. De Groningse heren weten nog dichtbij te komen via een slimme actie van de scrum half, maar na deze 12-7 raken zij de grip op de wedstrijd kwijt.
Hoewel de tweede helft bij vlagen zeer gelijkwaardig rugby wordt gespeeld tegen Eemland, de degradant uit de ereklasse, weten de Groningse promovendi uit de tweede klasse de wedstrijd niet naar zich toe te trekken.
Na 11 wedstrijden gespeeld te hebben, op de helft van het seizoen, staat Rugbyclub Groningen op de keurige 8e plek, met 5 winstpartijen en 6 verliespotten.

Advertentie