Ingezonden door Richard Veldman:Wedstrijdverslag Rugbyclub Wageningen-Vets Valkenswaard

Rugbyheren pakken winst in slotminuut

In de uitwedstrijd in de derde klasse zuidoost tegen de Vets uit Valkenswaard keken de Wageningse rugbyers tot de 70e minuut tegen een achterstand aan. Door tries van Lauren Pepping en Conor Copeland wisten de Wageningers de score in de laatste minuten om te draaien in een 23-24 winst.

De Valkenwaardse rugbyers begonnen de wedstrijd fel en benutten het surplus aan gewicht in de voorwaartsen goed door aan te vallen kort rondom de contactsituaties. Vooral als de bal in de driekwartlijn werd gespeeld werden de Vets gevaarlijk door aan te vallen in de richting van de zware voorwaartsen. De Wageningers hadden op dit fysieke aanvalspel geen goed antwoord en konden in de eerste helft alleen door een penalty van de Belgische fly half Simon Allegaert en de bijbehorende 3 punten iets terug doen.

In de tweede heft begonnen de Wageningers onder leiding van captain Roodbergen uit een ander vaatje te tappen door in de contactsituaties de bal snel door te spelen. Het leverde na goed teamspel een try op van full back Gabriel Rammeloo en de conversie werd benut door Allegaert. De Vets reageerden hierop snel door een snel genomen penalty in het 22 meter gebeid van de Wageningers goed uit te spelen.

In het laatste kwart van de wedstrijd was Wageningen de bovenliggende partij en drukte het overwicht uit in een try door 2e rijer Pepping die zijn eerste try scoorde in zijn rugby carrière. Wat restte waren 10 minuten waarin Wageningen vol ging voor de overwinning en het was uiteindelijk de Ierse nr8 Conor Copeland die de bal over de tryline drukte in de laatste minuut van de wedstrijd. Doordat Allegaert ook de laatste conversie raak schoot won Wageningen op karakter met het kleinst mogelijke verschil van 23-24. Doordat de koplopers beiden verloren zijn de Wageningse rugby heren nog volop in de race voor het kampioenschap van de rugbyklasse.

Advertentie