Ingezonden door Barry Vliek:

Ladies 7s uitgenodigd voor World Rugby Women’s Sevens Series Canada

De Ladies 7s, het Nederlands Dames Rugby Sevensteam is uitgenodigd door World Rugby om deel te nemen aan de Women’s Sevens Series in het Canadese Langford. De speelronde in Langford betreft de vijfde speelronde in het totaal van zes Women’s Sevens Series legs. Nederland is het twaalfde land, naast de elf core-teams, dat deelneemt aan deze leg.

Head High Performance van het Ladies 7s programma, Sascha Werlich, is verheugd met de uitnodiging van World Rugby: “De elf core-teams in de Series zijn de beste landen van de wereld. We krijgen de mogelijkheid om te laten zien wat we kunnen en onszelf te testen tegen deze landen. Met de teruglopende budgetten vanuit NOC*NSF wordt het creëren van goede wedstrijdmomenten lastiger voor het programma. We hebben geen geld om zomaar even naar Canada te vliegen om een goed toernooi te spelen. Doordat de kosten volledig worden vergoed door World Rugby hebben we toch de mogelijkheid om onszelf te meten met de beste landen van de wereld.”

Sinds 2014 zijn de Nederlandse Dames VII geen core-team meer van de Women’s Sevens Series. In 2015 nam Nederland voor het laatst deel aan een van de Women’s Sevens Series legs. Destijds werd de speelronde in Amsterdam georganiseerd.

De Leg in Canada wordt gespeeld in het weekend van 27 en 28 mei 2017.

Advertentie