Ingezonden door Barry Vliek:

Bekendmaking NOC*NSF Topsportagenda 2017-2020

Vandaag heeft NOC*NSF de Topsportagenda voor 2017+ gepubliceerd. Iedere vier jaar wordt de Topsportagenda opnieuw opgemaakt en geeft de richting van NOC*NSF aan omtrent de topsportprogramma’s en de verdeling van de financiële middelen aan deze programma’s en bonden. NOC*NSF heeft Rugby Nederland laten weten dat het Ladies 7s programma niet langer binnen de topsportfocus valt en dat het budget verminderd zal worden. NOC*NSF is wel positief over het strategisch plan van het Ladies 7s programma welke is gepresenteerd door Head High Performance Dames Sascha Werlich. “We zijn verder dan vier jaar geleden en dat wordt door NOC*NSF beaamt,” aldus Werlich.

Ondanks dit verlies van budget is Rugby Nederland positief over de toekomst. Sascha Werlich over het besluit van NOC*NSF: “Gevolg van de korting zal zijn dat we minder geld hebben om te investeren in het programma. We zullen er alles aan doen om het programma in de huidige vorm te kunnen continueren. De afgelopen jaren is er een programma ontwikkeld dat vanaf 2016 gericht is op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio. De opleidingsstructuur van het programma is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en de samenwerking tussen de damesselecties en de Herenprogramma’s biedt een unieke leersituatie. We streven ernaar om de kennis en ervaring, in de afgelopen jaren opgedaan binnen het Ladies 7s programma, zo goed mogelijk te behouden. Het kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 blijft de ambitie”.

De komende periode zal Rugby Nederland, in samenwerking met CTO Amsterdam, gebruiken om te bekijken hoe de financiële kortingen opgevangen dienen te worden binnen het programma.

Advertentie