Ingezonden door Barry Vliek:
Bondscoach Gareth Gilbert maakt Rugby Heren XV selectie tegen Moldavië bekend

Amsterdam, 15 november 2016

Vandaag heeft bondscoach Gareth Gilbert de selectie bekend gemaakt van de 23 spelers die het op mogen gaan nemen tegen Moldavië op 19 november op Sportpark de Eendracht te Amsterdam. Na de overwinning op Oekraïne is Nederland gestegen naar de 29ste plek in de ranking en wil deze positieve stijging doorzetten met een eerste thuisoverwinning van dit seizoen.

Er zijn vrijwel geen wijzigingen doorgevoerd in de selectie welke uitkwam tegen Oekraïne. De enige wijziging is het captain-schap, welke is overgedragen aan Rik Roovers die terug is van vakantie. Rik Roovers heeft hier het volgende over te melden. “Het is een eer deze groep met jonge nieuwe spelers maar ook ervaren spelers te mogen leiden in de wedstrijd. Het wordt een zeer zware wedstrijd maar in het team heerst een positieve sfeer waardoor we met veel vertrouwen de wedstrijd in gaan.” Gareth Gilbert, de bondscoach van het team heeft het volgende te melden: “Na de winst in de Oekraïne heeft het team zijn focus goed weten te herpakken, met deze gemotiveerde groep verwachten we een harde en spannende wedstrijd tegen Moldavië. Daarnaast rekenen we op het publiek om ons extra te ondersteunen.”

Forwards

1. Hugo Langelaan Rugby Club ‘t Gooi
2. Mark Darlington Chinnor RFC, UK
3. Andy Darlington Chinnor RFC,UK
4. Rob Verbakel Rugby Club ‘t Gooi
5. Chesney Crosby Rugby Club Hilversum
6. Dirk Danen [VC] Rugby Club Hilversum
7. Robin Kok Rugby Club ‘t Gooi

8. Huey van Vliet Rugby Club ‘t Gooi

9. Vincent Wright Rugby Club ‘t Gooi

10. Koos de Haan Noirtais Rugby Club, France
11. Roberto Warmerdam Rugby Club Waterland
12. Floris Kieft Haagsche Rugby Club

13. Bart-Jan Romijn Haagsche Rugby Club

Backs

1. Amir Rademaker Haagsche Rugby Club

2. Storm Carroll Rugby Club Hilversum
3. Sep Visser Rugby Club Hilversum
4. David Weersma St. Claude, France
5. Rik Roovers [C] Rugby Club Hilversum

6. Josh Gascoigne Rugby Club Hilversum
7. Johnny Nas Rugby Club The Dukes
8. Leon Koenen Rugby Club DIOK
9. Rik van Balkom Rugby Club The Dukes
10. Sepp Kotten Castricumse Rugby Club

Advertentie