Ingezonden door Eefje vand er Harst, foto Els Barnas:

HRC – RC DIOK

DIOK grijpt weer mis

In de derby tegen Haagsche Rugby Club heeft DIOK wederom nét naast de winstpunten gegrepen. DIOK gaf in de slotfase een penalty weg, waardoor het haar minimale 15-16 voorsprong in rook zag opgaan. HRC schoot de penalty raak en trok zo met 18-16 de winst naar zich toe.

Tijdens de afgelopen interlandperiode kwam alleen DIOK-speler Leon Koenen in actie voor Oranje (met tweemaal winst tegen Oekraīne (uit) en Moldavië (thuis) als resultaat). De rest van DIOK kon in alle rust toewerken naar de derby met HRC. DIOK kreeg meteen een aantal penalty’s tegen en waar de eerste poging nog strandde, ging de tweede Haagsche penalty wél raak: 3-0. Na een ogenschijnlijk zware blessure aan Haagsche kant werd het restant van de eerste helft voortgezet op het tweede veld, en hoewel dat een overgang naar kunstgras betekende, kwam DIOK ineens beter in de wedstrijd. Twee rake penalty’s voor DIOK en er stond niet veel later een 3-6 stand op het bord. DIOK bleef aandringen en bivakkeerde lang net voor de Haagsche tryline, maar het beslissende gaatje werd maar niet gevonden. Daar waar DIOK niet tot scoren kwam, lukte dat HRC wel. Uit een snelle tegenaanval werd het 10-6 en voor rust volgde uit een scrum op 5m voor de Leidse tryline nog een Haagsche try. Ruststand: 15-6.

DIOK moest nu komen en dat lukte! Uit een rake penalty werd het 15-9 en even later was daar zelfs de voorsprong voor DIOK. Een serie pick en go’s van de DIOK-voorwaartsen net voor de lijn resulteerde in een verdiende try. Ook de conversie ging raak en zo had DIOK ineens een minieme voorsprong 15-16. Hoe klein de voorsprong ook was, er was DIOK alles aan gelegen om deze voorsprong de laatste twintig minuten vast te houden en waar mogelijk uit te breiden.

Dat leek even te gaan lukken, want DIOK kwam gevaarlijk dicht bij een nieuwe score. Maar nee hoor, het was de bezoekers niet gegeven. DIOK gaf vlak voor tijd op de 22m een penalty weg, die HRC feilloos binnen schoot. Eindstand: 18-16. Zuur voor DIOK dat door de nederlaag ook nog eens zakt naar plek 10 op de ranglijst. Het wordt nu een bijna onmogelijke opgave om in de resterende 3 wedstrijden alsnog een plek in de play-offs veilig te stellen. Dan moet DIOK allereerst zien te winnen van de heren van RC Waterland (Purmerend) die volgende week in Leiden op bezoek komen.

Advertentie