Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
Za 22 oktober 2016 RC Amstelveen – RC DIOK

Nieuwe misstap voor DIOK

DIOK maakte na de nipt verloren wedstrijd tegen Cas van vorige ook in de uitwedstrijd tegen Amstelveen een misstap. Ondanks een vroege 0-5 voorsprong voor de Leidenaren, was het Amstelveen dat de winst met 20-10 naar zich toe trok. Een dure misstap voor DIOK, dat door de nederlaag naar plek 8 op de ranglijst zakt.
Het eerste wapenfeit van de wedstrijd – een degelijke push-over try – was voor DIOK: 0-5. Een paar minuten later moest DIOK een geconverteerde try toestaan, waardoor het alsnog tegen een 7-5 achterstand aan keek. Na nog een rake penalty van Amstelveen was de achterstand opgelopen tot 10-5 bij de rust. Amstelveen vergrootte haar voorsprong nog verder tot 17-5 waarna DIOK met hun sterke voorwaartsen eindelijk weer wat terug deed. De conversie ging mis, dus bleef het gat 17-10. DIOK ging op zoek naar de gelijkmakende try, maar toen die niet kwam gooide Amstelveen de wedstrijd met een rake penalty op slot. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor DIOK met een 20-10 nederlaag naar huis kon.
Die nederlaag had DIOK overigens vooral aan zichzelf en een gebrek aan discipline te wijten. Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg DIOK meerdere gele kaarten (3x dit keer) en kreeg het vele penalty’s tegen. Niet zo gek dus dat Amstelveen daarvan wist te profiteren. Een geluk bij een ongeluk voor DIOK dat ook elders op de Nederlandse velden verrassende uitslagen te noteren vielen. Zo wonnen The Bassets van HRC en wist Oemoemenoe te winnen van The Dukes. Dat betekent dat er naast DIOK nog veel ploegen in de race zijn voor de 6 play-off plaatsen.

Advertentie