Ingezonden door Jerry Timmerman, geschreven door Sietse Manning:

Rugby Club Groningen pakt tweede winst op rij.

Na de eerste winstpartij van vorige week weet Groningen 1 ook deze week te winnen in de Eerste klasse. Thuis zijn zij te sterk voor de nummer 2 van de competitie, Utrechtse Studenten Rugby Society 1. Na een snelle score vanuit de kick-off van de Groningse heren weten de studenten uit Utrecht zich na 10 minuten te herstellen. 5-5. In een sterke eerste helft zijn het in de volgende twintig minuten de Groningers die de bovenhand hebben in de wedstrijd. Zij lopen gestaag uit naar een 15-5 voorsprong door verzorgde aanvallen over de wingers. De laatste tien minuten spelen de Groningers met 14 man, omdat iemand een gele kaart krijgt voor een lifttackle en er dus 10 minuten af moet.
De tweede helft zijn de Groningers weer op volle sterkte. De Utrechtse studenten vechten nog hard voor de punten, zij willen uiteraard hun tweede positie in de competitie bewaren, maar tevergeefs. De Groningers blijven de baas op de eigen Esserberg, en na 80 minuten klinkt het eindsignaal. 30-5 staat genoteerd op het scorebord, en daarmee klimt Groningen naar plek 8 in de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hilversum 2 op de planning.

Advertentie