Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
Za 8 oktober 2016 EZRC Oemoemenoe – RC DIOK

DIOK met zege terug uit Zeeland

In de spannende uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Oemoemenoe heeft DIOK zaterdag een verdiende 25-36 zege geboekt. Bij rust keek DIOK nog tegen een minieme 13-12 achterstand aan en ook in de tweede helft bleef het aanvankelijk stuivertje wisselen om de voorsprong. Pas in de laatste 10 minuten trok DIOK de overwinning naar zich toe.

DIOK kwam via een try van Robin Moenen al snel op een 7-0 voorsprong, maar zag Oemoemenoe via een penalty terugkomen tot 3-5. DIOK bleef daarna aandringen en dacht via Leon Koenen verder uit te lopen, maar zijn try werd afgekeurd omdat hij tot over de achterlijn in het trygebied zou zijn doorgelopen. Zuur, maar de scheids is nou eenmaal de baas op het veld en dus kon de jacht op nog een try van voren af aan beginnen. DIOK slaagde aanvankelijk in die opzet via een try en conversie van Freek de Romijn, maar moest daarna een try en penalty tegen toestaan waardoor DIOK alsnog met een 13-12 achterstand de rust in moest.
In de tweede helft was DIOK wederom de ploeg die als sterkste uit de startblokken kwam, al bleef het stuivertje wisselen om de voorsprong. Try’s van Diego Duijn en Ross Bennie Coulson werden aanvankelijk tenietgedaan door twee Zeeuwse tegen try’s, maar in de slotfase maakte DIOK dankzij try’s van Frank Nijenhuis en Nick Gordijn en een rake conversie van Stefan Noort alsnog het verschil. Eindresultaat: een 25-36 overwinning die weliswaar moeizaam tot stand kwam, maar desondanks niet minder verdiend was.
Volgende week ontvangt DIOK in Leiden de heren van rugbyclub Castricum; geen tegenstander om te onderschatten want in de weliswaar met 22-27 verloren wedstrijd maakten zij het regerend landskampioen en koploper Hilversum dit weekend knap lastig.

Advertentie