Ingezonden door Jerry Timmerman, geschreven door Sietse Manning:
Heren 1 Rugby Club Groningen boekt eerste winst in competitie

Na een slordige eerste helft en een ijzersterke tweede helft weet Groningen uiteindelijk met 17-48 te winnen van Castricum 2.
Groningen komt na 3 minuten in wedstrijd met 0-3 voor te staan door een goede penaltykick. De Castricumse heren reageren echter snel met een score, waardoor zij 5-3 voor komen te staan. Na deze snelle scores lijken de teams wakker geschud en zijn zij zeer gewaagd aan elkaar, met af en toe slordige fouten aan beide kanten. Het gaat de eerste helft gelijk op met om-en-om scores voor Groningen 1 en Castricum 2. Met een score van 17-15 gaan de Groningse heren met een kleine achterstand de rust in.
Na een oppeppende speech en een kleine wijziging van tactiek in de rust, van hoofdcoach Henk de Vries, gaan de Groningers fel de tweede helft in. Na een snelle score direct vanuit de kick-off van Castricum 2 ruiken de Groningers hun kans. De Groningse heren krijgen grip op de wedstrijd en laten deze niet meer gaan. Na 80 minuten klinkt het eindsignaal en juichen de vijftien heren om de 17-48 die op het bord staat genoteerd. Groningen 1 pakt op deze manier de eerste vijf punten in de Eerste klasse.

Advertentie