Ingezonden door Jerry Timmerman, geschreven door Sietse Manning:
Groningen verliest ook derde competitiewedstrijd tegen Delftse Studenten Rugby-Club 1

In de derde competitiewedstrijd weet Groningen niet te winnen van de nummer 2 van vorig jaar: Delftse Studenten Rugby-Club 1. Na een spannende eerste helft, waarin Groningen zelfs twintig minuten de voorsprong van 8-5 weet vast te houden, blijken de studenten uit Delft toch de sterkere partij. Aan het einde van de eerste helft krijgen de Groningers een gele kaart voor een hoge tackle, waardoor de Groningers het 10 minuten met 14 man moeten stellen. De laatste 3 minuten van de eerste helft weten zij de vereniging dicht te houden.
In de tweede helft weten de Delftenaren echter deze ‘man-over-situatie’ om te zetten in twee tries. De Groningers komen nog wel terug tot 15-24, maar na een slimme aanval van de studenten wordt de einduitslag bepaald op 15-31.
Na een zware loting voor het begin van het seizoen, tegen de nummer 2, 4 en 5 van vorig jaar, treffen de Groningse heren over twee weken de lager geplaatste tegenstanders uit de eerste Klasse. Zij verwachten dan ook de eerste punten in de competitie te pakken, om zo de doelstelling van behoud in de eerste Klasse veilig te stellen.

Advertentie