Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets geen scheidsrechter, geen wedstrijd

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim stond afgelopen zaterdag de derde competitie ronde op het programma. Zij ontvingen de Castricumse rugbyclub. Helaas ging voor alle betrokkenen de wedstrijd op het laatste moment niet door. De scheidsrechter van die middag was in geen velden of wegen te bekennen. Door meerdere communicatiestoringen wist de man in het zwart nergens van. De clubs wisten wel wie de wedstrijd zou leiden, maar de Nederlandse rugbybond had door een onverklaarbare storing de beste man niet op de hoogte gebracht. De uitnodiging die The Bassets hem per mail hadden gestuurd was niet aangekomen, omdat het emailadres die The Bassets van de NRB had gekregen niet klopte. Terwijl beide teams omgekleed en al op het veld stonden kwam langzaam het besef dat de scheidsrechter niet zou komen opdagen. Bij tal van sporten zou dan de tweede of derde official de fluit ter hand nemen, maar de rugbysport staat nog in hele kleine kinderschoenen zodat er in de hoogste klasse van Nederland slechts 1 scheidrechter kan worden ingedeeld. The Bassets hadden nog wel een alternatief. Een gediplomeerde scheidsrechter van de eigen club zou bereid zijn gevonden de wedstrijd te leiden, maar helaas ging Castricum hiermee niet akkoord zodat beide aanvoerders hun team weer lieten omkleden en de teleurgestelde supporters huiswaarts keerde. Het ziet er naar uit dat de wedstrijd op een door de NRB vastgestelde datum zal worden ingehaald.

Advertentie