Ingezonden door Jerry Timmerman, geschreven door Sietse Manning:
Rugby Club Groningen zonder winst naar huis

DEN BOSCH – Rugby Club Groningen verliest ook de tweede competitiewedstrijd.
In een spannende pot tegen The Dukes 2 weten de Groningse heren in Den Bosch de eerste helft positief af te sluiten met een 5-7 voorsprong door een gewiekste try van nieuwkomer Dylan Swaney.
Het gaat de hele helft zeer gelijk op, waarbij Groningen bij vlagen absoluut de bovenliggende partij is, omdat zij feller spelen.
De tweede helft blijven de Groningers druk zetten op de Brabanders, maar daarbij zijn ze soms te fel in het spel, wat resulteert in enkele onnodige penalties. Na de zoveelste overtreding geeft de referee een laatste waarschuwing. Hij wil geen overtredingen meer zien. Na deze waarschuwing zijn er toch nog twee Groningers die met de handen aan de bal zitten op een moment dat dat niet mag. Twee gele kaarten voor ‘repeated offense’ zijn het gevolg, waardoor de Groningers 10 minuten met 13 man komen te staan. The Dukes ruiken hun kansen en binnen de 10 minuten waarin zij 2 man meer hebben, lopen zij uit tot 18-7.
In de laatste vijf minuten, wanneer de Groningers weer op volle sterkte zijn, ontstaan er nog kansen voor de bezoekers, maar de score blijft hetzelfde. The Dukes 2 winnen met 18-7 van Groningen I.
Volgende week spelen zij om 14:30 thuis op de Esserberg tegen DSR-C, de Delftse studenten.

Advertentie