Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:
Za 17 september 2016 RC The Hookers – RC DIOK
DIOK laat zich verrassen

In de uitwedstrijd tegen RC The Hookers heeft DIOK enigszins verrassend een 23-19 nederlaag geleden. Nadat DIOK een vroege achterstand had weten om te buigen in een 11-19 voorsprong, zag het de Hookers met twee try’s in de slotfase alsnog langszij komen. Zuur voor DIOK, want inmiddels restte er te weinig tijd om nog wat terug te doen.
In Hoek van Holland kwam thuisploeg de Hookers al vroeg op een 5-0 voorsprong, al kwam DIOK daarna beter in de wedstrijd. Via een try van scrum-half Benjamin Garcia kon DIOK 10 minuten later wat terug doen en dankzij de rake conversie nam DIOK met 5-7 weer de leiding. Na ruim een half uur was het Ross Bennie Coulson die vanuit een ruck vlak voor de tryline de marge vergrootte tot 5-12. Dat was meteen ook de ruststand.
In de openingsfase van de tweede helft maakte DIOK het vooral zichzelf moeilijk. Te vaak zaten er DIOK-handen in de rucks en dat kostte penalty op penalty. Dankzij twee van deze rake penalty’s kwamen de Hookers dan ook terug tot 11-12. Benjamin Garcia gaf DIOK met zijn tweede try van de middag weer wat lucht, maar toch zag DIOK hun 11-19 voorsprong nog in rook opgaan. DIOK liet in korte tijd twee try’s glippen en moest zo met 23-19 de overwinning aan hun tegenstander laten.
Schrale troost voor DIOK dat het door de kleine verliesmarge nog een bonuspunt overhield aan deze wedstrijd. Omdat er dit weekend ook elders weer verrassende uitslagen te noteren waren, blijft DIOK nog wel bovenin de ranglijst meedraaien. Toch mag DIOK deze nederlaag tegen de Hookers als een wake-up call zien, want duidelijk is dat het bij DIOK beter kan en moet. Volgende week ontvangt DIOK de runner-up van vorig seizoen rugbyclub The Dukes dat met twee nederlagen op rij een moeizaam begin van het seizoen kent.

Advertentie