Ingezonden door Eefje van der harst, foto Els Barnas:

Za 10 september 2016 RC DIOK – ASRV Ascrum

DIOK goed uit de startblokken

Met een 28-13 overwinning op promovendus Ascrum is DIOK goed begonnen aan het nieuwe rugbyseizoen. Onder leiding van de teruggekeerde coach Robert Broers en met veel spelers die vanuit de eigen jeugd academy en DIOK2 zijn doorgestroomd, liet DIOK voor eigen publiek zien dat er voldoende potentie in haar eerste team zit. Er is uiteraard nog genoeg ruimte voor verbetering, maar deze overwinning in de altijd lastige openingswedstrijd is in ieder geval goed voor de moraal.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide teams met een minuut stilte stil bij het overlijden van de oprichter van de Leidse Rugbyclub: Henk Goddijn (77). Daarna ging de focus weer op rugby. Ascrum was in die openingsfase duidelijk beter bij de les dan DIOK, want vanuit een interceptie wisten zij de 0-7 te scoren. 10 minuten later deed DIOK wat terug via een try van Stefan Noort, die na twee jaar blessureleed eindelijk zijn langverwachte rentree maakte: 7-7. Ascrum kwam vanuit een rake penalty weer op voorsprong, maar dankzij een geconverteerde try van Durk Burgy kwam DIOK met 14-10 toch weer langszij. Na nog een penalty voor Ascrum en de tweede try voor Durk Burgy gingen de teams met 21-13 de rust in. In de tweede helft wist alleen Diok nog eenmaal te scoren en zo kwam de eindstand op 28-13.

Zoals wel vaker is zo’n eerste wedstrijd van het seizoen altijd nog wat rommelig en onwennig, maar met 28-13 winst kon iedereen bij DIOK tevreden zijn. Ook dit seizoen wil DIOK zich via een plek in de top 6 plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap. Met de winst op Ascrum is DIOK meteen goed uit de startblokken. Want daar waar concurrenten als de Dukes (verlies tegen Bassets), ‘t Gooi (slechts nipte winst op Waterland) en Castricum (verlies tegen HRC) meteen punten lieten liggen, pakte DIOK meteen de maximale vijf punten. In de uitwedstrijd tegen de Hookers, die dit weekend met (41-3) klop kregen van landskampioen RC Hilversum, wil DIOK deze goede start volgende week een passend vervolg geven.

Uitslagen Speelronde 1

RC DIOK 1 – A.S.R.V. Ascrum 1 (28-13)

RC ’t Gooi 1 – Amstelveense RC 1 (8-6)

RC Waterland 1 – Oemoemenoe 1 (38-17)

RC Hilversum 1 – Hookers 1 (41-3)

HRC 1 – Cas RC 1 (23-18)

RC The Bassets 1 – Dukes (23-14)

Advertentie