Ingezonden door Jerry Timmerman, geschreven door Sietse Manning:
Rugby Club Groningen verliest debuut in Eerste Klasse

GRONINGEN – Op een zonovergoten Sportpark Esserberg heeft Rugby Club Groningen het seizoen moeizaam geopend. De eerste wedstrijd van het seizoen werd verloren. Met 29-7 bleek Rotterdamse Rugby Club, die kampioensambities heeft uitgesproken, net iets feller op de Esserberg te staan, het thuishonk van de Groningse heren. Rugby Club Groningen, kersverse promovendus uit de Tweede Klasse Noord, moest nog even wennen aan het tempo van de landelijke Eerste Klasse. In de eerste helft weet een fel spelend RRC 1 drie fouten te forceren en af te straffen bij Groningen, waardoor na minuten de stand al op 0-19 staat.
In de tweede helft herpakken de Groningers zich, en zijn zij bij vlagen zelfs de betere partij, maar scoren blijft uit. De Rotterdammers lopen zelfs uit tot 0-29. Het lijkt een zware dag te worden op de Esserberg, maar de eer wordt gered door de nieuwe captain van RCG 1. Marten Venema weet een aanval van Rotterdam te onderscheppen en kan eenvoudig doorlopen naar de Rotterdamse tryline. Zo wordt de stand op 29-7 gezet, waarna de referee fluit voor het eindsignaal.
Volgende week spelen de Groningse heren uit in Den Bosch, tegen Rugby Club The Dukes.

Advertentie