Rugbytoernooi RC Octopus groter dan ooit

Uden – In het weekend van 3 en 4 september kan op Park Moleneind in Uden weer volop worden genoten van rugby op top niveau. Rugby Club Octopus organiseert dan traditiegetrouw het inmiddels grootste pre-season rugbytoernooi van Nederland.

Grootste toernooi ooit

Dat rugby in Nederland de laatste jaren flink aan populariteit aan het winnen is, merkte organisator Mark Whitman aan het grote aantal inschrijvingen die hij dit jaar heeft mogen ontvangen. In korte tijd is het toernooi nagenoeg volgeboekt met een record aantal aanmeldingen van 91 teams. Niet alleen vanuit Nederland is de belangstelling groot, maar ook dit jaar weten clubs uit Engelse, Belgische en Duitse competities de weg naar het Udense toernooi weer te vinden.

Wijziging wedstrijddagen

Ten opzichte van voorgaande jaren is er dit jaar voor gekozen om de senioren op zaterdag hun wedstrijden te laten spelen. Deze verandering heeft geleid tot de sterkste bezetting ooit! Op zaterdag 3 september zullen 20 heren- en 12 damesteams vanaf 09.30u gaan strijden om het eremetaal. Via snelle en spectaculaire wedstrijden van elk 20 minuten, zal er na de poule fase en knock-out ronde vanaf 17.30u in de finales om de eindoverwinning worden gespeeld. Met deelnemende teams variërend van top teams uit de Derde klasse tot en met de Lotto Ereklasse (bij de dames zelfs regerend landskampioen RUS) belooft het een rugbydag van top niveau te worden.

Jeugdtoernooi

Op zondag 4 september zullen de velden rondom het clubhuis van Rugby Club Octopus worden overspoeld met jeugdspelers. Vanaf 09.30u zullen maar liefst 59 rugbyteams, verdeeld over alle leeftijdscategorieën, non-stop actie laten zien aan de Aalstweg. Een mooie gelegenheid om de jeugd in en om Uden eens kennis te laten maken met deze mooie sport!

Advertentie