Ingezonden door Rob Koelewijn:

Jeugdig krachtvoer voor The Bassets

Wat goed is komt snel en dat is nu net wat rugbyclub The Bassets uit Sassenheim dacht over het jeugdtalent wat er in en buiten de Bollenstreek rond loopt. The Bassets staan bekend om hun degelijke jeugdopleiding waar zij met eigen talenten intensief mee werkt. Met de talenten Mark van Loon, Jessy Wagenmaker en de broers Niels en Dominick Kuhn gaan The Bassets het aankomend seizoen in. Dit wil niet zeggen dat ze zonder meer in het diepen gegooid worden, maar met persoonlijke begeleiding op de juiste momenten stappen gaan maken in het 1e team. The Bassets wordt dit seizoen ook versterkt met misschien nog wel grotere talenten uit Haarlem. Deze jonge spelers Denzel Walker, Rijk Gombauld en Nickel Blankenvoort vonden de tijd rijp voor het hoogste niveau van rugby Nederland, de Ereklasse. Zij hadden daarbij de keus uit diverse clubs uit Noord en Zuid Holland die dit niveau spelen, maar mede op advies van de trainers van rugbyclub Haarlem, Walter van Ling en Wouter Cornelisse, kozen zij om hun sportieve carrière in Sassenheim voort te zette. Bij The Bassets kunnen zij zich verder gaan ontwikkelen tot volwassen rugbyers, waar het Nationale rugbyteam zich over enkele jaren mee kan verzekeren over degelijke spelers te beschikken. The Bassets zijn met deze toppers in spe bezig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Afgelopen zondag waren The Bassets te gast bij hun rugbyvrienden in Haarlem waar tegen pittig gespeeld werd en iedereen zijn speelminuten goed gebruikte. Aankomende zaterdag komen The Hookers uit Hoek van Holland op bezoek en een week later de Amstelveense rugbyclub. Op 3 september oefenen The Bassets tegen de regerend landskampioen Hilversum. Daarna start op 10 september de competitie en dan zal The Bassets moeten laten zien dat ze in de Ereklasse geen eendagsvlieg zijn, maar daar hebben ze in Sassenheim alle vertrouwen in.

Advertentie