Ingezonden door Barry Vliek:

Kom kijken naar de toekomst van Touch Rugby in Nederland!

Op 19, 20 en 21 augustus mei vindt op Papendal in Arnhem het Junior Europese Touch Kampioenschappen plaats. In 4 categorieën strijden 23 teams om de titel kampioen van Europa te worden.

In het hart van de Nederlandse sportfaciliteiten, Papendal, wordt voor de eerste keer in de geschiedenis van Touch Nederland de Europese Jeugd Kampioenschappen georganiseerd. Dit is een unicum voor Nederland, waar de sport sterk stijgende is onder alle leeftijdscategorieën.

Dit was niet mogelijk zonder de hulp van Papendal en de gemeente Arnhem. Zowel op financieel gebied als verdere ondersteuning voor het organiseren hebben beide organen een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming.

Touch, soms ook Touch Rugby genoemd, is één van de weinige sporten waar zowel mannen als vrouwen in een team samen kunnen spelen en ook tegen elkaar kunnen spelen. De sport wordt ook vaak gebruikt ter opwarming bij de andere rugby codes waaronder Union, League en Sevens. De Sevens variant is tevens een Olympische Sport en zal de wereld verliefd laten worden op de sport. Nederland is aanwezig op de Europese Kampioenschappen met een mix team onder 18 jaar. Het team is samengesteld vanuit verschillende rugbyclubs waaronder die van Castricum, Amstelveen, Den-Haag, Rotterdam, Leiden en Purmerend.

Wilt u voorafgaand aan het toernooi al meer weten over de sport, dan bent u van harte welkom om aankomend weekend langs te komen bij de Haagsche Rugby Club. Het Nederlands junioren team speelt een oefentoernooi tegen twee teams uit Den-Haag en een invitatie team met Pacific spelers woonachtig in Nederland om het toernooi gevoel al te ervaren. Op deze manier maken ze kennis met gestructureerd en ongestructureerde teams en voelen ze ook hoe het is om meerdere wedstrijden op een dag te spelen. Ze spelen van 9:30 tot ongeveer 15:00. Na de wedstrijden zal er een clinic worden verzorgd waar u aan kunt deelnemen en is er de mogelijkheid enkele korte interviews af te nemen met de spelers.

Bij deze bent u ook van harte uitgenodigd op de Jeugd Touch Europese Kampioenschappen. U kunt uw accreditatie aanvragen door een email te sturen naar barryvliek en ook voor aanmelding voor de clinic aankomende zaterdag.

Voor meer informatie over Touch Rugby in Nederland, clubs en regels verwijs ik u graag naar www.touchnederland.nl.

Met vriendelijke groet,

Barry Vliek

Advertentie