Jeugdtrainer gezocht

Rugby Club Wageningen zoekt een jeugdtrainer (m/v) ter versterking van het technisch kader van de vereniging.

Over Rugby Club Wageningen

Rugby Club Wageningen is in 1970 opgericht als studenten-rugbyvereniging. In 1975 is er een damesteam opgericht, waarmee het damesrugby in Nederland begonnen is. RCW een levendige rugby club met een gezonde mix van heren, dames, studenten, niet-studenten, volwassen en jeugd. Een heren- en een damesteam en een tweede herenteam in combinatie spelen spelen elke zondag competitie. Jeugdrugby is een snelgroeiend deel van RCW en speelt ook elke zaterdag in combinatie bij TBM en CJC in subregio Gelre. Op dit moment telt RCW een 100 senior- en 80 jeugdleden.

Jeugdrugby bij RCW

Jeugdrugby wordt bij RCW gespeeld in alle categorieën: van guppen tot de colts. De basistechnieken van het rugby en het spelplezier staan voorop. Afgelopen 4 jaar is het aantal jeugdleden meer dan verdubbeld. RCW wil graag de jeugd blijvend enthousiasmeren voor de rugbysport en werkt daarom aan verbreden en versterking van het technisch kader. Op dit moment traint de jeugd op dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen. Vanaf het seizoen 2016-2017 komt hier een woensdagmiddag trainingsgroep bij, zodat de verschillende leeftijdsgroepen een passende training krijgen

Functie-omschrijving

Om bovenstaande groei structureel te faciliteren zijn we op zoek naar een enthousiaste jeugdtrainer met een goede technische basis. Als hoofdtrainer ben je verantwoordelijk voor de trainingen en het opleiden en begeleiden van assistenten en coaches. Deze assistenten en coaches hebben een deels een rugby achtergrond. Daarnaast neem je het voortouw in het trainersoverleg met de senioren trainers en ontwikkelt samen met hen een lange termijn visie in training en coaching voor RCW.

Functie-eisen

– Enthousiast in de omgang met kinderen

– Ervaring met het geven van rugbytraining (oefenmeester 3 of een door ervaring vergelijkbaar niveau)

– Kennis van het moderne rugbyspel en skills

– Goede communicatieve vaardigheden

– Ervaring met aansturen van assistent-trainers

– Beschikbaar op (een deel van) de genoemde trainingsmomenten

– Lange termijn visie inzake ontwikkeling trainingen

– Vergoeding in overleg

Interesse

Bij interesse in bovenstaande functie, neem contact op met Steven Schreuder.

Jeugdpenningmeester@rcwageningen.nl

Advertentie