Ingezonden door Rob Koelewijn:

Veenbokken winnen Bollenstreek rugby toernooi

Zoals ieder jaar organiseert rugbyclub The Bassets uit Sassenheim het Bollenstreek toernooi. Afgelopen zaterdag was het weer zover dat het toernooi gespeeld werd, door teams die onbekend zijn met de rugby en ze zo op deze dag kennis te laten maken met deze tak van sport. Dit jaar deden er maar liefst 8 teams mee, die samengesteld waren uit de horeca, bedrijven, vriendengroepen en studenten uit de Bollenstreek en omgeving. Ieder jaar lijken de teams beter beslagen te ijs te komen. Enkele weken voor het toernooi krijgen ze van The Bassets diverse gasttrainingen om de spelers op het toernooi voor te bereiden. In twee poules van vier proberen de teams een plaats in de finale te veroveren. Daar wordt dan gestreden om de Bert Groeneveld bokaal, vernoemt naar de geestelijk vader van het toernooi. De wedstrijden gingen op het scherpst van de snede en de uiteindelijke finale ging dit jaar tussen de Veenbokken uit Roelofarendsveen en de roeivereniging Stercus Tauri. De Veenbokken wonnen deze spannende finale met 3-0, zodat zij dit jaar de cup met de grote oren mee naar huis mochten nemen. Volgend jaar is er weer een Bollenstreek toernooi en The Bassets hopen dan nog meer teams te mogen verwelkomen.

Advertentie